"Тварь, закопаю": співробітник ТЦК на Львівщині до крові побив чоловіка - всі подробиці

19 вересня 2023, 18:17оновлено 4 жовтня 2023, 15:50
2742
Чоловік у військовій формі руками та ногами бив цивільного, кричав та погрожував пістолетом.
избиение во Львовской области
У Львівській області співробітник ТЦК побив чоловіка / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

У Львівській області працівник ТЦК побив чоловіка та погрожував йому пістолетом. Він кричав на військовозобов'язаного та погрожував "закопати". Скандальне відео вже розлетілось в Мережі.

Інцидент стався у Самборі 19 вересня. Чоловік у формі руками та ногами бив цивільного.

"Ти не людина, [нецензурно]. В багажник, поїхали, тварь, закопаю ... І поліція, яка приїде, не буде шукати", - кричав чоловік у формі.

відео дня

Після побиття постраждалий весь у крові записав відео і розповів, що сам він з Харкова, 1980 року народження.

"Визволяйте, вбивають. Мене утримують тут шосту добу. Невідомо, чи відпустять мене. Допоможіть, будь ласка", - стверджував він.

Дивіться скандальне відео з побиттям чоловіка у ТЦК:

избиение мужчины в ТЦК
У Львівській області співробітник ТЦК побив чоловіка / фото: скриншот

За що побили чоловіка

Джерела серед військових у коментарі ТСН.ua виправдовуються, що цивільний чоловік є військовозобов'язаним і він незаконно намагався втекти за кордон.

"Це відео вирване з контексту. Той, хто записав це відео, намагається виставити себе жертвою. Можемо попередньо сказати, що йдеться про ухилянтів, які намагалися втекти з України, порушуючи правила перетину державного кордону. Щодо того, що на відео фігурує предмет, схожий на пістолет – серед працівників ТЦК зараз поменшало тилових працівників, є багато військових, яким боляче бачити, як дехто намагається втекти за кордон", - йдеться у повідомленні.

Що кажуть в ТЦК

У Львівському обласному ТЦК та СП відреагували на скандальне побиття чоловіка. Вони запевнили, що вже почали службове розслідування та відсторонили військовослужбовців від роботи.

"В мережі інтернет поширюється відео з інцидентом між військовослужбовцями та цивільною особою. На відео видно частину події, тож що саме відбулося в цій ситуації і що передувало діям військовослужбовців, з'ясовується", - йдеться у повідомленні.

Реакція правоохоронців

В Офісі генпрокурора зазначили, що правоохоронці вже розпочали перевірку. Там підтвердили, що всі події, які зафіксовані на відео, відбуваються саме у приміщенні Львівського обласного ТЦК та СП.

Державне бюро розслідувань відкрило кримінальну справу за статтею "Порушення статутних правил, взаємовідносин між військовослужбовцями із застосуванням зброї".

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що воєнком із Закарпаття змушував солдатів будувати собі маєток. Як вказує пресслужба ДБР, воєнком щонайменше з початку березня 2023 року "відрядив" підлеглих на будівництво будинку. Державне бюро розслідувань повідомило йому про підозру.

Також повідомлялося, що в Одеській області у військовій частині офіцер побив військовослужбовця. До слідчих надійшла інформація, що після бійки у військовій частині в лікарню госпіталізований військовослужбовець з серйозними забоями голови. Співробітники Державного бюро розслідувань провели слідчі дії, вилучили відеозаписи інциденту, опитали свідків, а також поговорили з потерпілим у лікарні.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти