Таблетки від COVID-19 з’явилися в аптеках – МОЗ попереджає про підробку

10 лютого 2022, 14:38
Молнупіравір, який зараз з’явився на прилавках аптек, не зареєстрований в Україні.
Таблетки від COVID-19 з’явилися в аптеках – МОЗ попереджає про підробку
Таблетки від COVID-19 в аптеках Хмельницького можуть бути підробкою, заявили у МОЗ/ Фото ілюстративне, УНІАН

У низці аптек в Хмельницькому почали продавати пігулки від коронавірусу Молнупіравір.

У Міністерстві охорони здоров’я заявили, що не мають ніякого відношення до потрапляння цих ліків на прилавки аптек, йдеться у повідомленні на сайті МОЗ.

Перший заступник міністра охорони здоров’я Олександр Комаріда зазначив, що саме цей препарат не зареєстрований в Україні і не може бути у вільному доступі. Тому ці ліки, які продаються у Хмельницькому, можуть бути підробкою, наголосив він.

відео дня

"Препарат, що є у продажу, не зареєстрований в Україні, а отже продавати його у вільному доступі заборонено. Так само МОЗ не відповідальний за сам препарат, який, цілком можливо, є фальсифікатом та несе загрозу життю пацієнтів", – сказав Комаріда.

Він повідомив, що в аптеках України скоро з’явиться зареєстрований у нашій державі препарат Молнупіравір. Проте він буде доступний українцям безкоштовно – його видаватимуть за призначенням лікаря.

"Продаж незареєстрованих ліків є порушенням ліцензійних умов і карається відповідно до законодавства", – додали у МОЗ.

Україна отримала першу партію Молнупіравіру

6 лютого 2022 року в Україну прибула велика партія таблеток від COVID-19 виробництва американської фармацевтичної компанії Merck Sharp&Dohme – 60 тисяч курсів препарату Молнупіравір.

Як зазначив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко, МОЗ найближчим часом розподілить ліки і відправить в регіони. До квітня 2022 року в Україну надійдуть ще 240 тисяч курсів препарату.

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко оголосив, що Україна вже має бронь у виробників Pfizer і Merck на їх нові ліки проти COVID-19, тому отримає препарати однією з перших.

Вас також може зацікавити:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти