Стало відомо про відмову Росії від розміщення ядерної зброї у Криму

24 лютого 2021, 18:59
Росіяни вивчали в окупованому Криму об'єкт Феодосія-13, заявив Вадим Скібіцький.
Ядерна зброя
Росія вирішила не розміщувати ядерну зброю в анексованому Криму - українська розвідка / defence.ru

Росія провела низку заходів з вивчення можливості розміщення ядерної зброї у анексованому Криму. Однак наразі росіяни відмовилися від такої ідеї, тому що не бачать в цьому жодного сенсу. Вони вивчали об'єкт Феодосія-13, де за радянських часів був склад ядерної зброї, заявив представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький у коментарі Крим. Реалії.

"На сьогодні РФ вважає, що розміщення, переміщення ядерної зброї на територію Криму проводити недоцільно і забезпечується це базами, розташованими на території Краснодарського краю, Ростовської області, тими, які знаходяться на території Російської Федерації", - сказав представник української розвідки.

При цьому він також зазначив, що російські військові ретельно вивчили об'єкти на півострові, які за часів СРСР використовувалися для зберігання ядерної зброї. Зокрема, вони провели детальну інспекцію об'єкта Феодосія-13.читайте такожТотальна загроза з Криму: у Зеленського зробили попередження Європі

"Найбільший інтерес вони виявили до об'єкта "Феодосія-13", зробили його перевірку, інспекцію, визначили, які необхідні роботи, скажімо, для обсервації, для охорони цього об'єкта", - додав він, підкресливши, що можлива наявність ядерної зброї у Криму ставить під загрозу не тільки безпеку держав Чорного моря, але й перетворюється на серйозну проблему Європи.

Новини Криму

  • У листопаді минулого року заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Сергій Кривонос заявляв, що Росія може розмістити ядерну зброю в анексованому Криму. Зокрема, мова йде про об'єкти в селах Краснокам'янка (об'єкт Феодосія-13) і Балаклава, які використовувалися для таких потреб за радянських часів. За його словами, можливе розміщення там російських бомбардувальників Ту-22М3 призведе до того, що під загрозою опиниться навіть Великобританія.
  • У грудні міністр оборони України Андрій Таран стверджував, що до військового відомства надійшла інформація, згідно з якою Росія планує розмістити ядерну зброю в окупованому Криму і має намір встановити контроль над Чорноморським басейном.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти