Спортсмен майже рік провів у російському полоні: український легкоатлет Вітковський повернувся додому

14 березня 2023, 11:53
Дмитро Вітковський потрапив у полон до російських окупантів 12 квітня 2022 року. Звільнити воїна зуміли під час останнього обміну полоненими.
Дмитро Вітковський
Дмитро Вітковський потрапив у полон під Маріуполем навесні 2022 року / Фото facebook.com/saladukhaolga

Український легкоатлет Дмитро Вітковський повернувся додому з російського полону. Боєць захищав Маріуполь минулої весни.

Спортсмена захопили в полон 12 квітня 2022 року. Звільнити воїна зуміли під час останнього обміну полоненими. Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила колишня легкоатлетка, а нині народна депутатка України Ольга Саладуха.

Вітковський - майстер спорту з бігу на 60, 100 і 200 метрів. Спортсмен неодноразово брав участь і ставав призером чемпіонатів України, а також брав участь на чемпіонатах і кубках Європи.

відео дня

"Минулого року він потрапив у полон під Маріуполем і довелося докласти багато зусиль, щоби вирвати нашого воїна з лап ра**истів. Дякую всім, хто допомагав, сприяв і морально підтримував. Разом ми зробили велику справу", - написала Саладуха.

Як повідомляв Главред, в боях за Україну загинув український спортсмен - володар Кубка світу з кікбоксингу WAKO Олег Рисак. Захисник України загинув 24 жовтня - в день свого народження. Олегу виповнилося всього лише 25 років.

У боях під Бахмутом 25 січня загинув чемпіон України U20 з десятиборства Володимир Андрощук. У нього залишилася мати і сестра.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти