Безпекова угода та Саміт миру: Зеленський розкрив деталі розмови з Дудою

21 червня 2024, 19:59оновлено 21 червня, 21:23
115
Президент України провів телефонну розмову з президентом Польщі Анджеєм Дудою.
Безпекова угода та Саміт миру: Зеленський розкрив деталі розмови з Дудою
Президент України провів телефонну розмову з президентом Польщі / Колаж: Главред, фото: t.me/V_Zelenskiy_official, European Union

Президент України Володимир Зеленський обговорив з польським колегою Анджеєм Дудою залучення інших країн до підсумкового комюніке Саміту миру. Про це глава держави повідомив у Телеграм.

"Провів телефонну розмову з Президентом Польщі Анджеєм Дудою. Подякував йому за активну підтримку Саміту миру. Обговорили його результати й домовилися продовжити роботу з іншими країнами над приєднанням до підсумкового комюніке", - йдеться у повідомленні.

Також Зеленський додав, що під час розмови обговорили регіональні безпекові виклики та підготовку двосторонньої безпекової угоди в межах декларації G7.

відео дня
Безпекова угода та Саміт миру: Зеленський розкрив деталі розмови з Дудою
З ким Україна підписала договори про безпеку / Інфографіка: Главред

Угода про співробітництво у сфері безпеки

Угода про співробітництво у сфері безпеки - міжнародна угода про гарантії безпеки Україні, яка визначає пріоритетні сфери двосторонньої безпекової співпраці — військової, політичної, фінансової та гуманітарної.

Угода фіксує механізм 24-годинного екстреного реагування у разі повторної військової агресії проти України, а також передбачає допомогу нашій країні у зміцненні власних спроможностей для належного реагування на можливу ескалацію агресії з боку РФ.

Документ чинний протягом десяти років з дати його підписання й передбачає можливість перегляду партнерами у разі вступу України до НАТО до завершення строку його дії.

Безпекові угоди України - деталі

Нагадаємо, 13 червня, президент Володимир Зеленський та президент США Джо Байден підписали двосторонню безпекову угоду, спрямовану на військову та фінансову підтримку України впродовж 10 років.

Також Главред розповів про основні положення двосторонньої угоди України та США. Угода не є альтернативою вступу України до НАТО, а лише стане Києву військовою підтримкою на шляху до Альянсу.

Як повідомляв Главред, раніше президент Володимир Зеленський відвідав Бельгію, щоб підписати ще одну безпекову угоду, а також зустрітись із королем Філіпом I, прем'єр-міністром Александром Де Кроо і міністром оборони Людовіном Дедондером.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти