Смертельна ДТП на Харківщині: коп за кермом авто збив дівчинку на "зебрі" — ЗМІ

8 серпня 2023, 14:48
1169
15-річна Альбіна Харченко поверталася додому після занять з акторської майстерності в районі населеного пункту Пісочин.
Альбіна Харченко
Альбіна Харченко загинула в ДТП на Харківщині / Колаж: Главред, Фото: suspilne.media, Facebook Ю. Горяйнова

У ніч на 2 серпня в Харківській області, в районі населеного пункту Пісочин, авто, за кермом якого перебував київський поліцейський Ярослав Якименко, потрапило у ДТП. Машина збила на смерть на пішохідному переході 15-річну Альбіну Харченко.

Як пише засновниця БФ "Схід Фенікса" Валентина Лаптій на своїй сторінці в Instagram, винуватця аварії нібито відпустили.

"02.08.2023 року її життя забрав держслужбовець, представник поліції з Києва – Якименко Ярослав Леонідович, який збив цю дитину на пішохідному переході і залишився на волі. Ви чуєте? 40 поліцейських його прикривали і відпустили. А адвокат сказав, що "постраждалих немає", – написала вона.

відео дня

Що відомо про загибель дівчинки-підлітка

Подробиці загибелі дівчинки розповіла керівниця Пісочинського Палацу культури і мистецтв, де Альбіна займалася акторськими курсами.

"2 серпня в нашій родині сталася трагедія. У моїй родині, тому що кожної дитини, я відчуваю як свого... Актриса нашого театру, наш світлий ангел, добра, щира, чуйна, 15-річна Альбіна Харченко поверталася додому після занять з акторської майстерності. Переходила дорогу на пішохідному переході, тримала велосипед в руках. Але неуважний водій забрав її життя... нам більше ніколи не почути її сміх, її голос, не обійняти. Дитина... все життя попереду", — написала вона.

За даними журналістів, в день аварії дівчинка поверталася з Пісочина додому в Коротич з репетиції театрального гуртка.

Як зазначає "Суспільне", у 2023 році Альбіна закінчила дев'ятий клас.

"Це була наша відмінниця, дитина – просто ангел. Вона була моєю помічницею, завжди виручала і у всьому підтримувала. Альбіна за свій короткий 15-річний вік такі досягнення мала, нагороди, перемоги, що вистачило б на кілька життів. Дуже важко прощатися з такою дівчинкою, це була золота дитина", — розповіла класна керівниця загиблої дівчини Ірина Білоус.

Як розповів адвокат сім'ї Андрій Бежанський, поки зі слідчими родичі загиблої Альбіни не спілкувалися.

Резонансна ДТП: що кажуть у поліції

У свою чергу прес-секретар територіального управління Державного бюро розслідувань Олександр Білка в коментарі виданню KHARKIV Today повідомив, що водій був тверезий.

Білка розповів, що автомобіль наїхав на дівчинку, яка переходила дорогу по пішохідному переходу, дитина загинула на місці.

"На місце ДТП одразу прибули співробітники ДБР для встановлення всіх обставин та проведення першочергових слідчих дій. Попередньо встановлено, що водій був тверезий", – розповіли в ДБР.

Слідчі відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 286 (порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило смерть потерпілого) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає від трьох до восьми років в'язниці з позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років або без такого.

Нагадаємо, у Києві винуватця резонансної ДТП взяли під варту. Водія авто, який влаштував ДТП на блокпосту біля станції метро "Святошин", суд взяв під варту на два місяці без права внесення застави.

Як відомо, в ніч з 24 на 25 липня під час комендантської години в Києві сталася смертельна ДТП - водій на блокпосту збив двох військових, одного з них - на смерть.

Інцидент стався о 00: 05 на Берестейському проспекті на блокпосту біля станції метро "Святошин".

23-річний водій на великій швидкості скоїв наїзд на двох військовослужбовців Національної гвардії України, які несли службу на блокпосту.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти