Склали зброю і здались: 4 бійця взяли в полон десятки окупантів в Курській області

7 серпня 2024, 21:11оновлено 7 серпня, 21:56
502
Російські окупанти почали масово здаватися у полон на території РФ на фоні конфлікту в Курській області.
пленные в Курской области
У Курській області окупанти масово здаються в полон / Колаж: Главред, фото: скріншот із відео

У Курській області тривають потужні бойові дії. Російські окупанти почали масово складати зброю та здаватися у полон. У Мережі вже розлетілися фото та відео.

Молодший сержант, командир відділення 24 ОШБ "Айдар" Станіслав Бунятов з позивним "Осман" зазначав, що такої кількості полонених за один раз ще не було.

"Ой-ой, потужно, дуже потужно. Такої кількості склавших зброю за раз ви ще не бачили.Чекайте фото", - написав він.

відео дня

Згодом він зазначив, що у полон вдалося взяти одразу понад 40 російських окупантів. При цьому слід зазначити, що здались усі вони лише для чотирьох бійців.

Хто такий Станіслав Бунятов?

Бунятов Станіслав Станіславович - український військовий, молодший сержант. Нині він командир відділення 24 ОШБ "Айдар" ЗСУ, має позивний "Осман". Про це повідомляє Вікіпедія. На початку повномасштабного вторгнення РФ Бунятов став волонтером у Мелітополі, підтримував ЗСУ та дитячі будинки. 5 березня 2022 року виїхав з окупованого міста у Запоріжжя та вступив добровольцем до лав ЗСУ. Згодом він був розподілений до штату 24 Окремого Штурмового Батальйону "Айдар" на посаду "навідник", згодом стрілець-снайпер (марксмен), наразі займає посаду "командир машини/командир відділення".

У квітні-липні 2022 року "Осман" брав участь у звільненні смт Павлівка та обороні рубежів Вугледарського напрямку на Донеччині. Бунятов став автором Telegram каналу "Говорять Снайпер", у якому розповідає про справжню ситуацію на українському фронті. Telegram канал налічує понад 200 тисяч підписників.

За даними Сергія Стерненка, у полон здалось нібито 22 окупанта.

Дивіться відео з окупантами, які здаються в полон в Курській області:

бои в Курской области
У Курській області окупанти масово здаються в полон / фото: скріншот

Бої в Курській області - останні новини

У вівторок, 6 серпня, російські пропагандисти поскаржилися на прорив кількох механізованих колон з боку України прикордонної ділянки в Курській області. У Мережі з'явилися чутки, що до прориву можуть бути причетні російські добровольчі загони у складі ЗСУ. Але Україна не підтверджувала своєї участі в конфлікті в Курській області.

Перші бої з невідомими людьми, згідно з російськими пабліками, прийняли солдати-строковики, оскільки підрозділи "Ахмат" були ганебно розбиті.

ЗС РФ зазнали перших втрат, зокрема в авіації. Відбулися бої біля місцевого монастиря, де ховалася російська піхота. Крім цього, групу військовослужбовців РФ було взято в полон.

Диктатор країни-агресорки Володимир Путін назвав те, що відбувається в Курській області, "масштабною провокацією", безпідставно звинувативши в цьому Україну.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти