"Наступні півроку стануть вирішальними для України": Зеленський зробив важливу заяву

15 грудня 2022, 15:43
Президент зазначив, що енергетичний терор Росії повинен зазнати поразки у всіх формах.
Володимир Зеленський
Володимир Зеленський / president.gov.ua

Президент України Володимир Зеленський під час онлайн-звернення до Європейської Ради заявив, що для України наступні півроку війни з Росією стануть вирішальними.

За його словами, окупанти вимагатимуть більших зусиль, ніж за минулий час.

"Наступні півроку стануть багато в чому вирішальними в тому протистоянні, яке почала Росія цією агресією. Агресією проти України і проти кожного з вас, тому що фінальна мішень Росії значно далі нашого кордону і суверенітету. Наступні півроку зажадають від нас ще більших зусиль, ніж цей минулий час", - заявив Зеленський.

Президент зазначив, що енергетичний терор Росії повинен зазнати поразки у всіх формах.

"Друге - зимова стійкість України. Закликаю продовжувати робити все, щоб ми могли підтримувати енергозабезпечення українців. Третій аспект - оборонна підтримка. Вона повинна бути не менше, ніж в минулі півроку. Ми потребуємо більш сучасних озброєнь, більшому обсязі поставок. Четверте - дипломатія", - зазначив Зеленський.

У свою чергу глава держави закликав союзників підтримати українську формулу миру.

Загроза вторгнення військ Білорусі

Нагадаємо, напередодні стало відомо, що російські загарбники, які перебувають у Білорусі під виглядом навчань, перекидають свою військову техніку ближче до кордону з Україною. Техніка рухається в район Брестського полігону.

Радник Офісу президента Олексій Арестович заявив, що маневрами білоруських військ Росія намагається відволікти Україну і змусити її тримати частину військ біля північного кордону і не перекидати на інші напрямки. А тим часом російські окупанти спробують знову піти у великий наступ у період з середини грудня 2022 року до кінця лютого 2023 року.

Як зазначив помічник командувача Об'єднаними силами ЗСУ зі стратегічних комунікацій Євген Силкін, РФ не зможе накопичити в достатній кількості сили і засоби для організації нового наступу з території Білорусі. Однак навесні 2023 року ймовірність нападу може серйозно зрости.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти