"Скоро буде багато сюрпризів": в ОП заявили, що важливо не дати РФ затягнути війну до зими

21 липня 2022, 11:04
Голова Офісу президента наголосив, що Україна скоро переламає хід війни.
Украинский военный, Андрей Ермак
В ОП заявили, що скоро для окупантыв буде багато сюрпризів/ Генштаб ВСУ, ОП

Для України зараз дуже важливо не дозволити РФ затягнути з війною до зими. Наша держава робить усе, щоб переламати хід війни.

Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак у Telegram. Він анонсував "сюрпризи" для російських окупантів найближчим часом.

"Важливо зараз не дати росіянам затягнути нас з війною у зиму. Президент налаштований серйозно і готовий робити все для того, щоб ми звільнили наші території якомога швидше. Готовий говорити зі світовими лідерами, доводити позицію України", – зазначив голова ОП.

За його словами, зараз багато залежить від навчання українських воїнів.

"Ми переламаємо хід цієї війни. Скоро буде багато сюрпризів", – наголосив Єрмак.

Постачання Україні зброї від Заходу

Також Єрмак розповів, як рухаються переговори про надання Україні західної зброї. Він зазначив, що в ОП щодня обговорюють з главою Української держави Володимиром Зеленським HIMARS, гаубиці M777, системи ППО та антиросійські санкції. Також постійно продовжується комунікація із ЗСУ, які кажуть, яка саме зброя їм потрібна.

"В бесідах з радником президента США з нацбезпеки Джейкобом Салліваном ми обговорюємо, як пришвидшити поставки важкого озброєння. Буду скоро знову говорити з ним про новий пакет військової допомоги США. Чекаємо ще на 4 HIMARS і не тільки", – зазначив голова ОП.

Раніше повідомлялося, що у Сенаті США закликали Пентагон розглянути питання про включення в майбутні пакети військової допомоги Україні передових винищувачів. Сенатори закликали Пентагон прискорити передачу Україні оборонної допомоги в рамках пакету, узгодженого в травні в рамках "додаткових асигнувань Україні" на 20 мільярдів.

Нагадаємо, влада Німеччини стверджує, що готова надати Україні черговий транш військової допомоги – але дуже убогий. Він буде містить всього близько двадцяти танків. До того ж, вони можуть почати прибувати лише з квітня 2023 року.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти