Скільки людей потрібно мобілізувати Україні: американський генерал назвав цифру

17 квітня 2024, 03:10
Відправляти непідготовлених людей на фронт не можна, необхідно провести для них ґрунтовні навчання.
Скільки людей потрібно мобілізувати Україні: американський генерал назвав цифру
Американський генерал сказав, скільки людей потрібно мобілізувати Україні/ колаж Главред, фото УНІАН і 47-а окрема артилерійська бригада

Україні потрібно мобілізувати близько пів мільйона людей. Проте для них необхідно провести дуже ґрунтовні навчання. Таку думку висловив американський генерал-майор у відставці Девід Грандж в інтерв’ю "Радіо Свобода".

"Обговорювати кількість призовників – подібна інформація близька до такої, яку можна оприлюднювати обмежено. Однак це має бути, напевно, близько 500 тисяч. Я кажу це, тому що вам необхідно призвати більше, ніж ви насправді збираєтесь залучити одночасно, оскільки в певний момент війська на фронті необхідно міняти", – зазначив американський генерал.

У той же час він наголосив, що дуже важливо проводити ґрунтовне навчання мобілізованих. За його словами, якщо не забезпечити хорошого навчання і не підготувати новобранців належним чином, то потім Україна може зіткнутися з проблемами на всіх етапах бойових завдань.

відео дня

"Тож це ключове – якісна тренувальна програма та інтеграція до різних підрозділів: відповідні чоловік чи жінка – до відповідного підрозділу. Якщо вони є експертами у комунікаціях, експерти в штучному інтелекті, експерти зі стрільби, якою б не була їхня компетенція, вам необхідно адаптувати ці навички до роботи, яку необхідно виконувати у війську. Звичайно, якщо це вдасться: не кожен отримає те, чого бажає, але це дуже важливо – раціонально використовувати наявні таланти і адаптувати їх до навичок, які необхідні у війську", – сказав генерал.

Грандж додав, що заповнювати прогалини погано навченими солдатами – це гріх.

Мобілізація в Україні

Мобілізація в Україні - комплекс заходів, які проводяться з 2014 року у зв'язку з військовим вторгненням Російської Федерації.

У період із 2014 до 2015 року Київ провів шість хвиль часткової мобілізації, під час якої до армії призивали переважно громадян із досвідом військових дій або строкової служби в армії віком від 20 до 60 років.

24 лютого 2022 року Росія здійснила повномасштабне військове вторгнення в Україну. Київ оголосив загальну мобілізацію. До лав Сил оборони і безпеки призиваються військовозобов'язані громадяни (переважно - чоловіки) віком від 27 до 60 років.

Скільки людей потрібно мобілізувати Україні: американський генерал назвав цифру
Закон про мобілізацію/ Інфографіка: Главред

Мобілізація в Україні – останні новини

Нагадаємо, 11 березня Верховна Рада проголосувала за закон про мобілізацію. Рішення підтримали 283 нардепи. 16 квітня президент Зеленський підписав новий закон про мобілізацію.

Стало відомо, у кого забиратимуть авто для ЗСУ. МВС надасть для ТЦК відомості про зареєстровані транспортні засоби, які можуть бути призначені для доукомплектування ЗСУ.

Нагадаємо, майор ЗСУ відреагував на закон про мобілізацію. Кудряшов заявив, що є об'єктивні причини, які зазначив головнокомандувач Сирський, чому тема демобілізації поставлена на паузу.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти