Скандальна TikTok-блогерка Di. Rubens програла суд ветерану АТО полковнику Штефану

9 лютого 2022, 10:52
Солом'янський райсуд Києва, таким чином, поставив "крапку" в скандалі, який трапився взимку вже позаминулого року між блогеркою і офіцером.
Штефан, блогер
Блогерка Di. Rubens і полковник Анатолій Штефан / колаж Арміяінформ, TikTok

Солом'янський районний суд столиці України відмовив у позові про захист честі та переваги популярної блогерки Таїсії Маламан (псевдонім Di. Rubens) яка судилася з ветераном війни на Донбасі, полковником ЗСУ Анатолієм Штефаном (позивний "Штірліц") та Міністерством оборони України. Про це повідомляється на Facebook-сторінці юридичної компанії "Міллер".

"Практика захисту честі та гідності виграла справу ветерана АТО Штефана проти блогера Маламан. Солом'янський суд Києва відмовив у позові про захист честі і гідності популярної блогерки Таїсії Маламан, яка судилася з ветераном війни на Донбасі Анатолієм Штефаном з позивним "Штірліц" і Міністерства оборони. Суд взяв до уваги, що блогер є публічною особою (зважаючи на мільйонну аудиторію передплатників і особистих заяв про це), і прийшов до висновку, що висловлювання Штефана хоч і торкнулися її почуття, проте були виражені в пристойній формі і у виразах, прийнятних у спілкуванні людей. Крім того, слова є оціночними судженнями про певні події, що не підлягають спростуванню і доказу їх правдивості", — повідомили юристи.

Суд, таким чином поставив "крапку" у справі, яка виросла зі скандалу, що стався взимку 2020 року. Тоді Di. Rubens записала для фоловерів в TikTok на Майдані Незалежності скандальне відео "Яка твоя улюблена країна". У ролику дівчина, вибираючи з двох країн, зупинилася на Росії.На це відео гнівно відреагував офіцер ЗСУ Анатолій Штефан (Штірліц).

відео дня

Скандал швидко набрав обертів, від рекламної співпраці з блогеркою швидко відмовилися відомі марки. Дівчина видалила скандальний ролик і звернулася за допомогою до тодішнього міністра внутрішніх справ Арсена Авакова, заявляючи, що їй погрожують, і подала до суду, вимагаючи визнати відео сфальсифікованим, а також отримати 150 тисяч гривень компенсації за "моральні страждання", які їй нібито принесли дії Штефана.

Водночас суд відмовив у задоволенні зустрічного позову Анатолія Штефана - йдеться про відеозапис, на якому блогерка коментувала ситуацію і називала "Штірліца" "ганьбою української армії", "людиною, яка воює з мирним населенням", "провокатором і шахраєм і фальсифікатором". Також юристи офіцера ЗСУ просили суд призначити йому 300 тисяч гривень на відшкодування моральної шкоди. Їх у разі задоволення позову полковник обіцяв передати на благодійність.

читайте також"Хотів хайпануть на скандалі": історія про ганьбу TikTok-блогера Волошина отримала продовження

Нагадаємо, раніше український блогер Олександр Волошин (voloshyn_xx) на вулиці подарував дитині IPhone заради відео і зажадав його назад, вимкнувши камеру.

За словами мами дівчинки, після цього він почав пропонувати їй дві тисячі гривень, щоб вони нікому не говорили про те, що сталося насправді.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти