Ситуація катастрофічна, ЗСУ можуть втратити плацдарм на лівобережжі - Жданов

28 грудня 2023, 21:27
Вся проблема в тому, що російські окупанти можуть повністю прострілювати цей плацдарм через його невеликі розміри.
Олег Жданов, українські військові
ЗСУ можуть втратити плацдарм на Лівобережжі Херсонщини / Колаж: Главред, фото: 115 окрема бригада сил тероборони ЗСУ, Главред

Українські військові можуть не втримати позиції на лівому березі Херсонської області. Цей плацдарм прострілюється окупантами. Про це в інтерв'ю Главреду розповів військовий експерт і полковник в запасі Олег Жданов.

"Я не впевнений, що ми утримаємо цей плацдарм ще кілька тижнів. Розміри плацдарму настільки малі, що він прострілюється наскрізь. Адже все, чого у російської сторони не вистачає в плані артилерії, вони компенсують авіацією. Росіяни просто закидають керованими авіабомбами (КАБами) правий берег Херсонської області і наш плацдарм на лівому березі", - говорить Жданов.

Якщо цей плацдарм вдасться розширити до розмірів 20х20 км, то основна частина артилерії ворога не матиме можливості вести перехресний вогонь.

відео дня

"У нас склалося просто катастрофічне становище на Лівому березі. Катастрофа в тому, що цей плацдарм прострілюється. Чи зможемо ми його утримати, сказати дуже складно, тим більше, при такій інтенсивності боїв. Якби були сили, його потрібно було б розширювати, а у нас достатніх сил немає", - говорить Жданов.

Така ж катастрофічна ситуація складається на Работинському плацдармі, який теж за розміром 10х10 км.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Ситуація на Лівобережжі Херсонщини

На лівому березі Дніпра в Херсонській області ЗСУ в складній ситуації з ненадійним тилом, сказала речниця ОК Південь Наталія Гуменюк. За її словами, обстановка залишається важкою, окупанти намагаються вибити звідти українські війська.

У Силах оборони розкрили деталі ситуації на лівобережжі Херсонщини - Наталія Гуменюк спростувала заяву Путіна про нібито знищення ЗСУ в Кринках. Коли окупанти говорять про свої "успіхи", на практиці відбувається зворотне.

ЗСУ відбили штурми росіян на лівобережжі Херсонщини, повідомили в пресцентрі Сил оборони півдня України. Українські військові продовжують завдавати ударів по позиціях окупантів.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти