Найспекотніша з 1881 року: ніч на 15 липня в Києві побила всі рекорди

15 липня 2021, 17:03
Температура під ранок сьогодні не опустилася нижче 22,8°.

Київ, спека
У Києві дуже жарко / Reuters

Погода у Києві побила черговий рекорд. Минула ніч, з 14 на 15 липня, стала найспекотнішою за останні 140 років.

Як відзначили у Центральній геофізичній обсерваторії ім. Бориса Срезневського, ніч на 15 липня цього року в столиці стала найтеплішою з 1881 року.

"Температура під ранок сьогодні не опустилася нижче 22,8°, таким чином був перевищений попередній максимум для цієї ночі, зафіксований в 2010 році, на 1,4°", - йдеться в повідомленні.

А в цілому, з початку календарного літа в Києві вже встановлено 12 температурних рекордів.

читайте такожБолісна спека і ніякого кондиціонера: у Києві водій тролейбуса помер прямо за кермом

Нагадаємо, погода в Україні в четвер, 15 липня, буде дуже спекотною. Дуже висока температура повітря протримається до 18 липня - синоптики кажуть, що це будуть найспекотніші дні літа 2021.

Як свідчить прогноз погоди від Укргідрометцентру, стовпчики термометрів піднімуться до + 33...+ 35 градусів. Найспекотнішу погоду прогнозують на Сході країни - на Харківщині, Луганщині та Донеччині.

Спека в Україні-про що раніше повідомляв Главред:

Протягом найближчого тижня стовпчики термометрів піднімуться до рекордних + 39 градусів. Найбільш непростими будуть дні з 15 по 18 липня. Отакий прогноз погоди озвучила начальник відділу агрометеорології Українського Гідрометцентру Тетяна Адаменко.

За її словами, більш-менш комфортні + 30 градусів повернуться не раніше 20-21 липня, тобто максимальні температурні показники на межі рекорду будуть спостерігатися не менше тижня. Потім спека спаде.

Раніше народний синоптик Леонід Горбань розповів, що погода в Україні у другій половині липня 2021 буде спекотною. Вдень стовпчики термометрів покажуть до + 35 градусів в тіні, в південних і східних регіонах буде ще спекотніше - до +40.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти