Україну розжарить до рекордних +39 градусів: синоптик назвала найспекотніші дні літа 2021

13 липня 2021, 07:08
Погода в Україні встановить температурний рекорд вже найближчими днями. Спека в країну прийшла з Росії та протримається щонайменше чотири дні.
Погода
Друга половина поточного тижня може стати найспекотнішою цього літа / pixabay

В Україну повертається сильна спека. Погоду визначатиме антициклон, центр якого знаходиться в Росії. Впродовж найближчого тижня стовпчики термометрів піднімуться до рекордних +39 градусів. Найбільш непростими будуть дні з 15 по 18 липня.

Більш-менш комфортні +30 градусів повернуться не раніше 20-21 липня, тобто максимальні температурні показники на межі рекорду спостерігатимуться не менше тижня. Потім, нарешті, спека спаде. Такий прогноз погоди озвучила начальник відділу агрометеорології Українського гідрометцентру Тетяна Адаменко, передає Obozrevatel.

"З 15 по 18 липня буде вище +35 градусів. +37, а де +37, там і +39 градусів", – попередила синоптик.

За її словами, найближчими днями на Заході України буде трохи прохолодніше, оскільки "російський" антициклон не дістає до цієї території країни. Можливі навіть невеликі дощі.

"Але це літні дощі, не зрозуміло, скільки їх випаде. В одному місці може випасти майже нічого, а в іншому – місячна норма", – сказала синоптик і додала, що високий температурний фон все ж таки буде пом'якшено.

Після 20 липня температура повітря впаде щонайменше градусів на п'ять - до +30 градусів.

Адаменко попередила, що зустріч антициклону і західного фронту загрожує погодними явищами на межі екстремальних.

"В принципі, дощі - це добре, але зустріч області високого атмосферного тиску і атмосферного фронту з низьким тиском завжди загрожує грозами, градом. Наприклад, 11 липня у Карпатах випав град",- пояснила вона.

Погода в Україні - про що раніше писав Главред:

  • Раніше завідуюча лабораторією прикладної кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Світлана Краковська розповіла про те, що в середині літа можна чекати досить спекотних днів у найтеплішому місяці — липні. Очікуються так звані "тропічні ночі", коли температура залишається на рівні 20 градусів вночі, що є великим тепловим навантаженням на людський організм.
  • Серпень 2021 стартує в Києві з досить комфортної погоди. До 7 числа вдень повітря в столиці буде прогріватися до + 26 градусів. З 8 по 14 серпня погода в Києві зміниться. Осіння погода встановиться в столиці вже 15 серпня і пануватиме до кінця місяця.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти