Розкрадання в Укроборонпромі: суд ухвалив резонансне рішення у справі Гладковських

8 липня 2020, 21:50
Суд зобов'язав журналістів Bihus.Info протягом 10 діб з дня вступу рішення суду в силу спростувати інформацію про Ігоря Гладковського.
Олег Гладковський
Суд ухвалив резонансне рішення у справі Гладковських / УНІАН

Подільський районний суд Києва 3 липня визнав неправдивим і таким, що порушує особисті немайнові права Ігоря Гладковського-молодшого, журналістське розслідування Bihus.Info про розкрадання в оборонній сфері. Мова йде про фігурантів розслідування про масштабні розкрадання в "Укроборонпромі".

Про це повідомляє корпорація "Богдан", рішення є в реєстрі суду.

За інформацією, суд зобов'язав журналістів Bihus.Info протягом 10 діб з дня вступу рішення суду в силу спростувати інформацію про Ігоря Гладковського шляхом зачитування диктором у програмі "Наші гроші".

За словами Гладковського-молодшого, спростування "торішнього файка" у судовому провадженні - це перший крок "у встановленні справедливості".

Він також сказав, що поява в інформаційному просторі "цього вкидання спровокувала цілу низку переслідувань безпосередньо Ігоря та Олега Гладковського та підприємств корпорації "Богдан".

Керівник Bihus.Info Денис Бігус у коментарі "Громадскому" повідомив, що мова йде тільки про суд першої інстанції, тому рішення ще будуть оскаржувати.

"Чекаємо на повний текст рішення, юристи вивчають документи, ну і зустрінемося в апеляції", - сказав він.

Відзначимо, Ігор Гладковський - президент корпорації "Богдан" та фігурант журналістського розслідування про розкрадання в оборонці разом з батьком Олегом Гладковським - колишнім першим заступником секретаря РНБО.

Нагадаємо, раніше Спеціалізована антикорупційна прокуратура завершила слідство в одній зі справ ексзаступника секретаря РНБО Олега Гладковського. Колишнього чиновника, а також ексзаступника міністра оборони й директора департаменту Міноборони звинувачують у завданні збитків державі на суму у розмірі 17,44 млн гривень. Згідно з даними слідства, Гладковський зловживав службовим становищем, включивши власне підприємство до державного оборонного замовлення.

У справі про розкрадання в оборонній сфері Олег Гладковський був заарештований Вищим антикорупційним судом 19 жовтня 2019 року.

Однак уже 21 жовтня Олег Гладковський вийшов на свободу під заставу у розмірі 10,6 млн гривень.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти