Росіяни в істериці готуються "полювати" на F-16: виявлено перший комплекс

1 серпня 2024, 13:19оновлено 1 серпня, 14:02
2331
Повідомлення ЗМІ про прибуття F-16 до України неабияк спантеличило окупантів, вони готуються збивати нові винищувачі.
Бук-М2, F-16
Окупанти розгорнули Бук-М2 на Донеччині, найімовірніше, для боротьби з F-16 / Колаж: Главред, фото: flickr

Постачання Україні західного озброєння неодноразово наводило жах на росіян, однак F-16 стали для них особливо небезпечною загрозою. Нещодавно іноземні видання опублікували інформацію про нібито доставку Україні першої партії винищувачів.

Пропаганда країни-агресора РФ одразу ж опублікувала істеричні дописи про нібито знищення 6 бортів F-16 на аеродромі в Одесі, хоча ця інформація не відповідає дійсності.

Натомість партизани "Атеш" повідомили про розгортання зенітно-ракетного комплексу "Бук-М2" у Волноваському районі Донецької області. За припущеннями учасників руху, окупанти вирішили розгорнути його для "полювання" на винищувачі.

відео дня

"Схоже, у зв'язку з новими надходженнями в Україну винищувачів четвертого покоління F-16, окупанти змушені перекидати додаткові системи ППО ближче до лінії фронту", - йдеться у повідомленні.

Що таке рух "Атеш"?

"Атеш" - військовий партизанський рух на тимчасово окупованих територіях України, а також на території Росії, створений українцями та кримськими татарами у вересні 2022 року внаслідок російського військового вторгнення, пише Вікіпедія.

Росіяни в істериці готуються 'полювати' на F-16: виявлено перший комплекс
F-16 / Інфографіка: Главред

Передача Україні винищувачів F-16

Нагадаємо, видання Bloomberg повідомило, що в Україну прибула перша партія винищувачів F-16. Точну кількість літаків не називають, однак ідеться про те, що їх поки небагато.

Згодом The Telegraph із посиланням на українського військового повідомило, що F-16 вже виконали перші бойові вильоти в повітряному просторі України. Але поки ні США, ні Україна офіційно прибуття довгоочікуваної авіації не підтверджують.

Раніше повідомлялося, що США оснастять десятки винищувачів F-16, які передадуть Україні, сучасним озброєнням. Разом з літаками Україна отримає ракети американського виробництва та іншу передову зброю.

Інші новини про F-16:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти