Росіяни вдарили по евакуаційному поїзду в Херсоні: є загиблі

26 грудня 2023, 21:09оновлено 26 грудня 2023, 22:06
Унаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції. Ще двоє поліцейських потрапили до лікарні з осколковими пораненнями.
Росіяни вдарили по евакуаційному поїзду в Херсоні: є загиблі
РФ вдарила по евакуаційному потягу в Херсоні / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео

Російські окупанти обстріляли Херсон. Ворог вдарив прямо по залізничному вокзалу, де в цей момент люди готувалися для виїзду евакуаційним поїздом. Це підтвердила Укрзалізниця.

Внаслідок обстрілу було пошкоджено вокзал та потяг. Декілька працівників поліції були поранені, пасажири евакуювались в укриття.

"План наступний: чекаємо стабілізації ситуації навколо вокзалу, пересаджуємо людей в автобуси від привокзальної площі до Миколаєва (дякуємо Херсонській військовій адміністрації за оперативну підмогу), там ми вже зараз готуємо резервні вагони — і ними повеземо понад 100 пасажирів до безпеки", - йдеться у повідомленні.

відео дня

Дивіться відео з місця "прильоту" по вокзалу в Харкові:

Росіяни вдарили по евакуаційному поїзду в Херсоні: є загиблі
РФ вдарила по евакуаційному потягу в Херсоні / фото: скріншот

У Міністерстві внутрішніх справ заявили, що на момент масованого обстрілу на відправлення евакуаційного поїзда чекали 140 людей. В цей час поліцейські розпочали термінову евакуацію людей. Двоє цивільних отримали осколкові поранення. Внаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградської області. Ще двоє поліцейських госпіталізували з осколковими пораненнями.

"На жаль, внаслідок обстрілу загинув лейтенант поліції з Кіровоградщини. Він у складі зведеного загону ніс службу в Херсоні. Смертельне поранення отримав під час евакуації людей. Наші співчуття рідним та близьким загиблого", - йдеться у повідомленні.

Правоохоронці відкрили кримінальну справу за статтями "Порушення законів та звичаїв війни" та "Умисне вбивство". Також повідомляється про те, що окупанти вдарили по іншим об'єктам інфраструктури, пошкоджені й житлові будинки.

Нагадаємо, 23 грудня росіяни масовано вдарили по Херсону. Через ворожу атаку стався порив на газових мережах і спалахнула серйозна пожежа. Також під ударом окупантів опинилася лікарня.

Після обстрілу мешканка Херсона розповіла, що в неї тепер нічого немає. Російські окупанти знищили її квартиру. Але найголовніше те, що вони відібрали в молодої дівчини батька, який сам ростив свою доньку.

Інші новини про Херсон:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти