Росіяни вдарили Іскандерами: в Одесі різко збільшилася кількість жертв і поранених

15 березня 2024, 15:53оновлено 15 березня, 17:15
Унаслідок ракетного удару по Одесі загинули щонайменше 16 осіб.
удар по Одесі, іскандер
РФ вдарила по Одесі Іскандерами / Колаж: Главред, фото: ДСНС, topcor.ru

Російські окупанти обстріляли Одесу ракетами. Після першого удару на місце "прильоту" одразу приїхали медики та рятувальники, після чого РФ вдарила по тому ж місцю вдруге. Відомо, що ворог атакував місто балістичними ракетами. Про це заявила речниця Сил оборони півдня України Гуменюк.

Окупанти вдарили по Одесі ракетами "Іскандер-М".

"Ворог підступно вдарив балістикою по Одесі, випустивши з тимчасово окупованого Криму ракети "Іскандер-М", - сказала Гуменюк.

відео дня

Унаслідок ударів було зруйновано 3-поверхову будівлю рекреаційного об'єкта. Також пошкоджено щонайменше 10 приватних будинків, автівки, станцію техобслуговування, газопровід, машини швидкої допомоги та пожежно-рятувальні автомобілі.

Розбір завалів ще триває, але вже відомо про 14 загиблих - жителі району, медик і рятувальник. Поранення дістали щонайменше 46 осіб, серед яких 8 - рятувальники.

Дивіться відео про ракетний удар по Одесі:

Росіяни вдарили Іскандерами: в Одесі різко збільшилася кількість жертв і поранених
РФ вдарила по Одесі Іскандерами / фото: скріншот

ОТРК Іскандер

Сімейство російських оперативно-тактичних ракетних комплексів. Розроблено науково-виробничою корпорацією Конструкторське бюро машинобудування в місті Коломні Московської області, передає Вікіпедія.

Основне призначення ракетних комплексів Іскандер - це знищення систем ППО і про противника, а також найважливіших об'єктів, що прикриваються ними, на дальностях до 500 км.

На думку The National Interest, ОТРК Іскандер є найнебезпечнішою зброєю ЗС РФ, оскільки має дуже низький бар'єр неядерного застосування, а велика дальність ракет та їхні можливості подолання ППО може одразу ж призвести до величезних збитків у разі нанесення ударів по аеродромах, логістичних центрах тощо. Експерти порівнюють масоване застосування ОТРК Іскандер за масштабом збитку з наслідком бомбардувань авіації НАТО.

Кількість жертв зросла

Голова Одеської ОВА Олег Кіпер заявив про те, що кількість загиблих внаслідок ракетних ударів зросла до 16. Крім цього постраждали 55 людей, вони перебувають у лікарні.

"Вже понад 200 одеситів та гостей міста після ворожої атаки здали кров для постраждалих, ще близько сотні людей стоять у чергах біля пунктів прийому. Наша незламна Одещина", - написав він.

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко зазначив, що кількість постраждалих в Одесі збільшилась до 73 людей, у них поранення різного ступеня тяжкості. Серед загиблих є співробітники Нацполіції.

"Сильні, безстрашні бійці. Без цифр, але з великою повагою до кожного загиблого… Мої співчуття рідним та близьким наших полеглих Героїв, вся родина МВС сумує разом з вами. Вічна пам’ять кожному", - написав Клименко.

Ракетний удар по Одесі - що відомо

15 березня стався ракетний удар по Одесі. Місто обстріляли балістичними ракетами. Після першого "прильоту" на місце події приїхали медики, рятувальники та правоохоронці. У цей момент окупанти вдарили по тому ж місцю вдруге. Відомо, що внаслідок ракетного удару загинули фельдшер і рятувальник.

Пізніше стало відомо про те, що під завалами можуть бути люди. Правоохоронці порушили кримінальну справу за фактом порушення законів і звичаїв війни, поєднаного з умисним убивством.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти