Росія за три тижні війни втратила більше людей, ніж американці за 20 років в Іраку та Афганістані - розвідка США

17 березня 2022, 08:25
893
За словами американських розвідників, така кількість загиблих за три тижні боїв є приголомшуючою і має катастрофічні наслідки для боєздатності російських підрозділів.
Танк
Захоплений російський танк / Генеральний штаб ЗСУ

Співробітники американської розвідки стверджують, що під час розв'язаної Російською Федерацією повномасштабної війни проти України загинуло більше 7 тисяч російських військових. Про це повідомляє авторитетне видання New York Times з посиланням на власні поінформовані джерела.

Росія за три тижні війни в Україні втратила більше військових, ніж армія США сумарно за двадцять років в Іраку та Афганістані. Дані американської розвідки були засновані на інформації української та російської сторін, а також публікаціях в ЗМІ, супутникових знімках і відео з російськими танками і солдатами.

Джерела в Пентагоні (Міноборони США) кажуть ‒ якщо один підрозділ втрачає 10% військових убитими і пораненими, він втрачає боєздатність.

відео дня

Зараз, за приблизними оцінками, у війні проти України бере участь понад 150 тисяч російських солдатів і офіцерів. Втрати, включаючи приблизно від 14 000 до 21 000 поранених, давно вже підійшли до десятивідсоткового рівня.

читайте також"Звідти ніхто не повертається": окупанти скаржаться на колосальні втрати в Маріуполі

Нагадаємо, раніше в Генштабі ЗСУ повідомили, що в період з 24 лютого по 14 березня українські військові знищили 389 російських танків, 77 літаків, 90 вертольотів і 34 засоби протиповітряної оборони.

Втрати особового складу - понад 12 тисяч осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти