Росія послабила свої позиції на фронті: Сирський повідомив, що трапилось

11 жовтня 2024, 08:19
383
Операція ЗСУ на території Росії змінила плани ворога і змусила його виводити війська з України.
Росія послабила свої позиції на фронті: Сирський повідомив, що трапилось
Сирський повідомив про один із ключових результатів Курської операції / Колаж: Главред, фото: 56 окрема механізована Маріупольська бригада, Олександр Сирський

З початку Курської операції минуло вже понад 2 місяці і за цей час ЗСУ досягли хороших результатів, просунулися у понад 100 населених пунктів країни-агресора Росії та продовжують там роботу.

В рамках Курської операції РФ перекинула близько 50 тисяч своїх військовослужбовців з українського фронту на власну територію. Про це у документальному фільмі розповів головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський, передає "Суспільне".

Сирський зазначив, що окупантів перекинули з напрямів в Україні, де вони вели наступальні дії, що зіграло на руку українським військовим. Російське угруповання на Запорізькому, Херсонському та Краматорському напрямку було ослаблене.

відео дня

"Це, звісно, полегшило нам умови для ведення оборонної операції", - наголосив головком.

Хто такий Олександр Сирський?

Сирський Олександр - головнокомандувач Збройних Сил України з 8 лютого 2024 року, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України (2019-2024), командувач Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ (2019), генерал-полковник. Герой України (2022), пише Вікіпедія.

Росія послабила свої позиції на фронті: Сирський повідомив, що трапилось
Курська АЕС / Інфографіка: Главред

Операція в Курській області - останні новини

Нагадаємо, що командир зведеного підрозділу однієї з бригад ЗСУ, яка бере участь у боях на Курщині напередодні заявив, що операція на території РФ показала здатність Збройних сил України перемагати сили ворога, які чисельно переважають.

Раніше стало відомо, що в Курській області російська армія розпочала другу спробу контрнаступальних дій. Зокрема, окупанти зібрали військо у кількості до 38 тисяч осіб.

Напередодні повідомлялося, що українські військові утримують свої позиції, зайняті під час наступу на Курську область. Однак ситуація в цьому регіоні змінилася.

Читайте також про інші напрямки фронту:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти