Росія готує авіаудар по Софії Київській

1 березня 2022, 18:34
УГКЦ закликає молитися за нашу святиню, а міністр культури та інформаційної політики відправив до ЮНЕСКО запит про допомогу в її збереженні.
Софія Київська
Софія Київська / sofia.kiev.ua

Від знищення мирного населення та життєво важливих інфраструктур війська агресора схоже вирішили перейти до знищення українських історичних цінностей.

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав розповів, що російські війська готують авіаудар на найважливішу святиню українського народу з часів Київської Русі - собор Святої Софії в Києві.

Він попросив помолитися за духовну святиню слов'янських народів і за те, щоб агресор все ж стримався від акту цього жахливого вандалізму.

відео дня

"Нехай Свята Софія – Премудрість Божа, врозумить тих, хто задумав вчинити цей злочин!",- закликав церковник.

Також на новину про можливе руйнування російською авіацією Софії Київської відреагував міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Він звернувся до ЮНЕСКО та до світової громадськості з проханням допомогти зберегти українську святиню та унікальну архітектурну пам'ятку: "Вже направили листа до ЮНЕСКО. Закликаємо світову спільноту втрутитися у ситуацію та допомогти порушити мовчання ЮНЕСКО, щоб врятувати Собор Святої Софії від загрози знищення!"

Росія готує авіаудар по Софії Київській
Олександр Ткаченко надіслав листа до ЮНЕСКО з проханням захистити Софію Київську / facebook.com/oleksandr.tkachenko.ua

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти