Росія стягує війська та техніку під Бахмут: майор розповів про ситуацію на лінії фронту

16 січня 2024, 12:53оновлено 16 січня, 13:24
407
Всі ці заяви про масовані наступальні дії не мають під собою військового підґрунтя, вважає експерт.
Росія стягує війська та техніку під Бахмут: майор розповів про ситуацію на лінії фронту
Росія стягує техніку та армію / колаж: Главред, фото: Міноборони РФ, скріншот: deepstatemap

Майор запасу НГУ Олексій Гетьман повідомив, що росіяни можуть щомісяця постачати на всю лінію фронту 70-75 танків.

"Суттєво прорватись на окремих ділянках фронту росіяни сьогодні не можуть. Втім, потужно тиснути вони все ж спроможні. До прикладу, під Бахмутом росіяни зосередили понад 80 тис. особового складу й продовжують посилювати угруповання. На інших ділянках фронту вони теж накопичують живу силу. Однак техніку вони бережуть краще й намагаються не зосереджувати в одному місці великої кількості техніки. До того ж тих самих танків вони можуть постачати лише 75 одиниць на місяць", - розповів Гетьман в ефірі телеканалу Еспресо.

За словами Гетьмана, росіяни з усіх сил намагаються показати якісь переможні результати до виборів президента у березні. Всі ці заяви про масовані наступальні дії не мають під собою військового підґрунтя.

відео дня

"Це більше політичні заяви. Адже всі ми знаємо, що у березні в Росії пройдуть президентські вибори. Тому їм потрібен хоч якийсь переможний результат показати до цих виборів. Або ж, якщо не вдасться щось захопити, то хоча б вигадати якусь перемогу для російського населення", - додав він.

Ситуація на фронті: РФ готує наступ

Нагадаємо, що у двох громадах Харківщини оголосили повну евакуацію. Повну евакуацію проводять через погіршення безпекової ситуації у Куп'янському районі. Наразі в цих населених пунктах перебуває 3043 людей, з них 279 - діти.

Росіяни готують масштабний наступ у лютому. Олександр Коваленко заявив, що масштабна та відчайдушна нова хвиля наступу противника на певних ділянках фронту може відбутися на Авдіївському напрямку вже найближчим часом.

Екс-співробітник СБУ Іван Ступак розкрив, де росіяни готують наступ. Російські загарбники намагаються зробити все, аби здобути бодай маленьку перемогу. Дуже гаряче на всій східній лінії фронту.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти