РФ вночі випустила 60 "шахедів" та 90 ракет різних типів: Зеленський назвав цілі

22 березня 2024, 09:01оновлено 22 березня, 09:32
Володимир Зеленський повідомив, що у всіх міста, які постраждали від атаки, вже працюють необхідні служби.
РФ вночі випустила 60 'шахедів' та 90 ракет різних типів: Зеленський назвав цілі
РФ запустила по Україні 90 ракет / колаж: Главред, скріншоти: відео

Президент України Володимир Зеленський прокоментував чергову ракетну атаку країни-агресора по Україні та повідомив про цілі окупантів.

"За цю ніч було понад 60 "шахедів" і майже 90 ракет різних типів. Цілі російських терористів світ бачить максимально чітко: електростанції та лінії постачання енергії, гребля ГЕС, звичайні житлові будинки, навіть тролейбус. Росія воює проти звичайного життя людей. Мої співчуття родинам та близьким загиблих від цього терору", - заявив президент у Telegram.

Зеленський повідомив, що у всіх міста, які постраждали від атаки, вже працюють необхідні служби. Рятувальники, енергетики, обласна та місцева влада, поліцейські, комунальні підприємства допомагають людям.

відео дня

"Ніхто не залишиться без допомоги. Триває відновлення постачання електрики. Харків та область, Запоріжжя, Сумщина, Полтавщина, Дніпропетровщина, Одещина, Хмельницький та область, Вінничина, Франківщина - всюди, де це потрібно, від ночі тривають відновлювальні роботи", - зазначив Зеленський.

Президент України наголосив, що у російських ракет немає затримок, як у пакетів допомоги нашій державі.

"У "шахедів" немає нерішучості, як у деяких політиків. Важливо розуміти ціну затримок і відкладених рішень. Системи "Петріот" повинні захищати Харків і Запоріжжя, потрібна ППО, щоб захистити людей, інфраструктуру, будинки та греблі. Партнери точно знають, що необхідно. Точно можуть підтримати. Потрібні ці рішення. Життя має бути захищене від цих нелюдей з Москви", - додав він.

Обстріл України 22 березня

Нагадаємо, що Росія вночі атакувала Україну, потужні вибухи пролунали у Харкові, Дніпрі, Запоріжжі. У Повітряних силах України повідомили, що російські бомбардувальники Ту-95 запустили ракети з Каспійського регіону. Крім того, повідомлялося про зліт літаків МіГ-31К, носіїв ракет "Кинджал".

Вночі відбулась наймасштабніша атака на енергетику України. Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що зафіксовано влучання в об'єкти генерації та системи розподілу в різних областях. В частині регіонів є перебої зі світлом.

РФ вдарила ракетами по дамбі ДніпроГЕС. Радник мера Маріуполя Петро Андрющенко заявив, що ракета РФ вдарила в тролейбус, який їхав через дамбу. Він пояснив, що у тролейбусі перебували люди, які їхали на роботу. Рух автодорожнім переїздом дамби Дніпровської ГЕС повністю обмежено.

По областях України вводять графіки відключень світла через обстріл РФ. Пошкоджені енергетичні об'єкти в Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському та Камʼянському районах. Пролунали вибухи й на Прикарпатті.

Більше важливих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти