РФ вкладала мільярди в проросійських політиків в Україні, а ті "кинули" їх - Грозєв

27 березня 2022, 21:10
Головним завданням агентів було, що після вторгнення Росії в Україну відбудеться державний переворот – і до влади скоро прийде російське керівництво.
Христо Грозев
Христо Грозєв / Скріншот Еспресо.ТВ

Журналіст-розслідувач Христо Грозев з Bellingcat розповів, що Росія з 2014 року витратила мільярди доларів на мережу проросійських політиків в Україні, але їх кинули на гроші.

Головним їх завданням було організувати державний переворот, розповів журналіст в ефірі Youtube каналу "Продолжение следует".

За його словами, це було 150-160 високооплачуваних офіцерів ФСБ.

відео дня

Кожен з них мав необмежений бюджет, щоб вербувати українців будь-якого рівня. Грозєв додав, що головним завданням агентів було, що після вторгнення Росії в Україну відбудеться державний переворот – і до влади скоро прийде російське керівництво.

читайте такожБлизького до Медведчука проросійського політтехнолога Погребинського затримала СБУЗрештою, агентура не спрацювала: "і тут навіть ці українські агенти, які брали гроші, кинули їх. Просто кинули".

"Зараз ми закінчуємо одне розслідування разом з інсайдером про те, скільки грошей було витрачено ФСБ, щоб гарантувати підтримку якимось тіньовим політичним класом в Україні цієї війни і створення внутрішнього держперевороту відразу після вторгнення. Ось там мова йде про мільярди доларів, а не рублях. Було витрачено з 2014 року і до цього дня. Вони вербували на папері і потім виявилося, що... Ну так, вони летіли, щоб зустрічатися з ними в Таїланді, Мальдівах, Кіпрі. Ці гроші вони витратили на зустрічі. Їм давали готівкою", - розповів Грозєв.

Раніше російський режисер Олександр Сокуров озвучив думку, що Путіна повалять з престолу протягом двох місяців. Але відразу ситуація в РФ не покращиться і країні доведеться починати своє існування як держави з нуля.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти