РФ вдарила по будинкам у Кривому Розі: є руйнування, загиблі та понад 30 постраждалих

12 березня 2024, 19:39оновлено 12 березня, 21:43
У Кривому Розі було три влучання. Російські окупанти вдарили по дев'ятиповерховому будинку та влучили у дах п'ятиповерхівки.
удар по Кривому Рогу
РФ вдарила ракетою по будинку в Кривому Розі / Колаж: Главред, фото: Telegram

Російські окупанти вдарили ракетою по багатоповерховому житловому будинку у Кривому Розі. Внаслідок удару є загиблі та поранені. Про це заявив голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Після влучання ракети у будинку на верхніх поверхах є руйнування. Вже відомо про мінімум двох загиблих людей. Також є постраждалі.

"Ще один трагічний вечір для області. У Кривому Розі, попередньо, двоє загиблих. Є постраждалі. Лікарі надають необхідну меддопомогу", - написав Лисак.

відео дня

П'ятеро людей перебувають у важкому стані перебувають на операційних столах. Станом на 20:54 відомо щонайменше про 38 постраждалих. Серед поранених є щонайменше 7 дітей. Кількість загиблих зросла до трьох.

Голова військової адміністрації Кривого Рогу Олександр Вілкул заявив, що у місті було щонайменше три влучання. Одне з них - пряме влучання у дев'ятиповерховий будинок.

Дивіться відео з місця удару по дев'ятиповерховому будинку в Кривому Розі:

РФ вдарила по будинкам у Кривому Розі: є руйнування, загиблі та понад 30 постраждалих
РФ вдарила ракетою по будинку в Кривому Розі / фото: скріншот

Також було влучання у дах п'ятиповерхівки у Металургійному районі.

Дивіться відео з місця удару по п'ятиповерховому будинку в Кривому Розі:

РФ вдарила по будинкам у Кривому Розі: є руйнування, загиблі та понад 30 постраждалих
РФ вдарила ракетою по будинку в Кривому Розі / фото: скріншот

Реакція Зеленського

Президент України Володимир Зеленський відреагував на ракетний обстріл Кривого Рогу. Він зазначив, що на місці влучання розбирають завали, там можуть бути люди.

"Зараз триває рятувальна операція в Кривому Розі. Наслідки російської ракетної атаки. Руйнування в дев’ятиповерховому житловому будинку. Багато поранених, серед них важкі. Є й дитина. Станом на цей час двоє загиблих. Мої співчуття рідним та близьким. Під завалами шукають людей. Роботи триватимуть скільки потрібно. Я вдячний кожному й кожній, хто працює там, на місці, рятує, надає медичну допомогу. Доручив якнайшвидше забезпечити допомогою всіх, хто цього потребує", - заявив Зеленський.

Дивіться відео з місця влучання ракети в Кривому Розі:

удар по Кривому Рогу
РФ вдарила ракетою по будинку в Кривому Розі / фото: скріншот

Керівник Офісу президента Андрій Єрмак емоційно відреагував на обстріл Кривого Рогу.

"Кривий Ріг. Удар росіян по багатоповерхівці. Рідкісні потвори", - написав він.

В Офісі генпрокурора зазначили, що правоохоронці відкрили кримінальну справу за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством.

Удари РФ по Україні

Раніше повідомлялося, що РФ обстріляла Донецьку область. Окупанти здійснили артилерійський обстріл і удар БПЛА в Донецькій області, у Херсоні вдарили авіабомбою по будинку.

Нагадаємо, раніше російські війська атакували Україну, використовуючи 37 БПЛА типу "Shahed", одну зенітну керовану ракету С-300 і дві керовані авіаційні ракети Х-59. Засоби протиповітряної оборони України збили 33 російських дрони.

Як повідомляв Главред, раніше окупанти атакували Харківську область, здійснивши удари з систем реактивного залпового вогню по місту Куп'янськ. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що внаслідок атаки загинули двоє цивільних осіб - чоловік і жінка.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти