РФ спробує виграти другу фазу війни: стратег з безпеки розповіла, як саме

29 березня 2022, 03:25оновлено 29 березня 2022, 05:48
Україна інформаційно виграла першу фазу війни, стверджує експерт.

Українські військові в Київській області
Українські військові в Київській області / Reuters

Україна інформаційно перемогла в першій фазі війни проти Росії. Але зараз почалася вже друга фаза, яку агресор буде намагатися виграти щосили.

Як в Facebook повідомила голова Центру стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки Любов Цибульська, що ворог робитиме більше постановочних історій про нібито знущання над полоненими росіянами.

відео дня

За її словами, мета подібних інформаційних операцій - дискредитація українських військових і зменшення поставок озброєнь із західних країн.

"Україна інформаційно виграла першу фазу війни. Ми знали їх тактику, ми розуміли, як їй протидіяти з першого дня. Однак зараз багато інформаційні воїни втомилися, багато хто не бачить швидкого результату від своїх дій і втрачають запал. Західні країни теж почали відходити від шоку, втрачати цікавість. Страждання і біль українців для багатьох поступово стають нормою. Тобто українці-виснажені, партнери - менш пильні і зацікавлені. У цьому випадку починається період більш складних інформаційних операцій", - пояснила глава відомства.

Також Цибульська підкреслила, що Україна зацікавлена в тому, щоб російські військові самі здавалися в полон. Дотримання Женевської конвенції - це не тільки зобов'язання перед усім цивілізованим світом, а й елементарно спроба врятувати своїх від страждань.

Крім того, таким чином збільшується обмінний фонд.

"Українська армія дуже детально проінструктована щодо поводження з полоненими. Якщо ви дивитеся допити, ви бачите, як наші військові в абсолютній більшості випадків професійно допитують всіх тих, хто здався в полон. Тому зараз дуже важливо донести це західним партнерам. Росії потрібно позбавити нас озброєння і виграти другу фазу війни. Залишити нас без підтримки. Один на один з пораненим мстивим чудовиськом. Тому таких фейків буде все більше і більше", - додала вона.

читайте такожЯдерна зима: що буде зі світом, якщо Путін натисне свою кнопку, і де можна сховатисяНагадаємо, російський воєначальник Ігор Гіркін, також відомий під військовим псевдонімом Ігор Стрєлков, визнав, що війна Володимира Путіна проти України мала неприємні наслідки. Ветеран армії і колишній офіцер ФСБ підтвердив, що Україні вдалося дати відсіч Росії.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти