Резерви на передачу Україні систем ППО у партнерів є: експерт розкрив деталі

4 квітня 2024, 18:59оновлено 4 квітня, 19:30
226
Системи ППО подібні Patriot є, у першу чергу в арсеналах країн - членів НАТО, які розташовані на території Європи.
Резерви на передачу Україні систем ППО у партнерів є: експерт розкрив деталі
Для України знайдуть нові системи ППО / колаж: Главред, фото: ua.depositphotos.com, скріншот: відео

Валерій Рябих, військовий експерт, директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, зазначив, що в той час, коли потерпають від ракетних ударів РФ українські міста, системи ППО простоюють на території країн НАТО.

"Річ у тім, що системи ППО подібні Patriot є, у першу чергу в арсеналах країн - членів НАТО, які розташовані на території Європи. Крім того, доволі багато таких систем є на зберіганні в США. Мова йде, що зараз на тлі посилення терору з боку РФ у вигляді жорстких бомбардувань території України з використанням керованих авіаційних бомб, тактичних ракет, цілком можливо знайти до десятка одиниць Patriot. Це підвищить спроможності нашої ППО, поки ми не отримаємо якісь інші можливості, які можуть бути пов'язані з виробництвом власної системи ППО або з надходженням західної авіації", - зауважив військовий експерт для телеканалу "Еспресо".

За його словами, у той час, коли потерпають від ракетних ударів українські міста, ці системи ППО простоюють на території країн НАТО.

відео дня

"Є системи ППО, які можна було перерозподілити, тому що ми вже бачили подібні приклади, коли Україна отримала напередодні сезону цього російського терору деякі системи у так звану оренду. Деталей ми не знаємо, але щонайменше повідомлялося про передачу Україні кількох таких систем ППО. Тож і у такому випадку слід говорити, що резерви на передачу подібних систем Україні у партнерів є. У цьому є сувора необхідність і наші партнери повинні зробити такі, можливо, у них непопулярні рішення, але вони необхідні для безпеки й самої Європи", - підкреслив Валерій Рябих.

Хто такий Валерій Рябих?

Валерій Рябих - директор з розвитку інформаційно-консалтингової компанії Defense Express, редактор спеціалізованого інформаційного Інтернет-порталу Defence-UA.com. Інженер-механік, магістр міжнародного права, пише DE.

Нагадаємо, що у ЗСУ попередили про нові масовані обстріли. Окупанти проводять аналіз, розвідку, виявляють шляхи або маршрути, де вони застосовували, де розташовані наші ППО, радіолокаційні станції.

У США вибалакали секрет ППО України. Головнокомандувач Повітряних сил США у Європі генерал Джеймс Гекер висловив подив, як саме українські військові відстежують напрямок "Шахедів" під час повітряних атак Росії.

Більше цікавих новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти