Путін імовірно не зміг "дотиснути" Лукашенка до прямої участі у війні з Україною - ISW

20 грудня 2022, 09:55
Аналітики вважають, що білоруський диктатор, найімовірніше, відмовився від прямої участі у війні з Україною - про це свідчить його риторика.
Володимир Путін, Олександр Лукашенко
Володимир Путін та Олександр Лукашенко провели зустріч 19 грудня / сайт Кремля

Аналітики Інституту вивчення війни вважають, що пряма участь Білорусі у війні проти України є малоймовірною. Найімовірніше, білоруський диктатор Олександр Лукашенко під час зустрічі 19 грудня відмовив господареві Кремля Володимиру Путіну в подальших інтеграційних поступках. Про це йдеться у свіжому звіті ISW.

Експерти зазначають, що президенти країн утрималися від обговорення війни в Україні. При цьому в Мінську заявили, що нібито зіткнулися із "західною загрозою". Водночас Путін запропонував розглянути можливість навчання білоруських льотчиків застосуванню "боєприпасів зі спеціальними боєголовками".

"Лукашенко використовує риторику захисту білоруських кордонів від Заходу і НАТО, намагаючись уникнути участі в російському вторгненні в Україну. Президент Білорусі також використовував подібні натяки на можливе розміщення ядерної зброї в Білорусі 17 лютого в контексті заявленої агресії заходу", - йдеться у повідомленні.

відео дня

При цьому Лукашенко заявив, що Москва надасть комплекси ППО С-400 і комплекси "Іскандер".

За словами президента РФ, сторони також обговорювали формування оборонного простору.

У зв'язку з цим аналітики прийшли до висновку, що Лукашенко не пішов на втягування Білорусі у війну проти України, тому що в цьому випадку йому довелося б змінити риторику.

Нова атака РФ на Україну

Росія готується до нового наступу на Україну, який може відбутися в найближчі місяці. Про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни 19 грудня.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що Росія хоче влаштувати нову масштабну атаку на Україну в 2023 році.

Ексглава Служби зовнішньої розвідки України, генерал Микола Маломуж вважає, що у російських загарбників вже немає шансів поліпшити своє становище на фронті. Але російський диктатор Володимир Путін все одно планує провести ще одну масштабну наступальну операцію. Таке рішення стане агонією путінського режиму.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти