Путін допустив 3 помилки наступаючи на Донбас і південь України: тепер він залишиться без армії - експерт

25 квітня 2022, 01:31
Самовпевненість російського диктатора вже зіграла з ним злий жарт, впевнений аналітик.
Володимир Путін
Путін допустив 3 помилки наступаючи на Донбас і південь України / Фото Reuters

Битви на Донбасі і півдні України остаточно виснажать армію РФ. У Кремлі допустили три помилки, плануючи вторгнення в Україну.

Директор військових програм Центру Разумкова Микола Сунгуровський в коментарях BBC New підкреслив, що два місяці бойових дій вже проявили три головні недоліки, на які спиралося російське керівництво і які виявилися фейковими.

"Перший - це уявлення про "сильну Росію". Це фейк не тільки у військовому сенсі. Мова і про економіку", - пояснив експерт.

відео дня

Також не виправдалися надії Кремля на "роз'єднання Заходу" і "слабкість України". На думку Сунгуровського, такі помилки коштували РФ проваленого бліцкригу і примарних шансів на успіх у другій фазі "спеціальної військової операції".

читайте такожЗСУ від Харкова до Херсона можуть завдати катастрофічного удару по армії РФ-ворога чекає операція "Цитадель"Видання, посилаючись на оцінки Західної розвідки, додає, мовляв, зібране на Донбасі угруповання російських військ в приблизно 80-90 тисяч вдвічі перевищує українські сили. Однак Сунгуровський каже, що "Путін залишиться без армії".

"Він ще має можливість провести ширшу мобілізацію, але військової техніки у нього вже не залишилося. Максимум, що є, це стара радянська або навіть часів Другої світової війни", – пояснив експерт.

Єдиною загрозою для України все ще залишаються ракетні удари. Адже запаси такої смертоносної зброї у РФ ще "в певній кількості є", заявив експерт.

Нагадаємо, раніше радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко заявив, що окупаційні війська намагаються здійснити прорив у напрямку Краматорська і Слов'янська. Активні бойові дії тривають за міста Попасна, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Рубіжне та Маріуполь. Загарбники все ще вірять, що вони можуть здійснити бліцкриг, щоб показати "перемогу" до 9 травня.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти