"Просто м'ясо": окупантів РФ в покарання переводять в загони "Шторм Z" – Reuters

3 жовтня 2023, 19:41
132
Загони "Шторм Z" складаються з 100-150 чоловік і є частиною регулярних підрозділів армії РФ.
окупант
Окупантів з Шторм Z використовують як гарматне м'ясо / Колаж: Главред, Фото: ГУР, Telegram

В армії окупантів РФ підрозділи "Шторм Z" виконують роль штрафних батальйонів сталінських часів.

Їх кидають на найскладніші ділянки фронту і використовують як гарматне м'ясо. Про це йдеться в матеріалі Reuters.

Зазначається, що переведення російських військових до підрозділу "Шторм Z", що частково складається з колишніх ув'язнених, стало способом покарання в армії.

відео дня

Як йдеться в матеріалі, загони "Шторм Z" складаються приблизно з 100-150 чоловік і є частиною регулярних підрозділів російської армії, використовуються як штурмові на найскладніших ділянках фронту, що є "відлунням сталінських часів".

При цьому окупантів можуть відправити в "Шторм Z" за споживання алкоголю, наркотиків, відмову від виконання наказів і т. п.

Солдат ЗС РФ військової частини 40318 з 4-ї мотострілецької бригади розповів журналістам, що офіцери не цінують життя цих бійців, і додав, кажучи про "штормівців": "Це просто м'ясо".

Автори матеріалу додають, що за російськими законами військовий може бути переведений в штрафну частину тільки після засудження військовим судом. Але ніхто зі співрозмовників агентства не згадував про участь у таких процесах.

Раніше повідомлялося, що РФ створює загони "Шторм Z" для боїв у містах. Кожна рота "Шторм Z" складається з 100 чоловік і призначена для ведення бойових дій в містах або в складних географічних районах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що ЗСУ "покришили" окупантів із загонів "Шторм Z". Підрозділи ЗСУ дали відсіч окупантам на Авдіївському напрямку, розповів Валерій Шершень.

Раніше повідомлялося про те, що у Донецьку кинули в підвал 70 "зеків" за відмову воювати. Завербованих в'язнів, які відмовилися виконувати бойові завдання і пішли на конфлікт з командуванням, тримають у підвалі другу добу.

Більше новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти