Постачання води до Криму: у Зеленського висунули умову РФ

6 травня 2021, 22:42
РФ не може вирішити питання з водою в Криму вже 7 років, каже Антон Кориневич.
Кориневич оцінив ситуацію з водою в Криму
Україна припинила постачання води до Криму / УНІАН

Дніпровська вода з Північно-Кримського каналу почне надходити до Криму тільки після деокупації півострова, заявив представник президента Володимира Зеленського на півострові Антон Кориневич.

В ефірі каналу Україна 24 він підкреслив, що після захоплення Криму Російська Федерація показала, що самостійно впоратися з питанням водопостачання на півострові вона не може.

"Держава-окупант Російська Федерація намагається вирішити ключове питання, яке вона не може вирішити вже 7 років", - говорить представник президента в Криму.

Кориневич додав, що позиція української держави з цього питання закладена в стратегічному документі кримського напрямку-стратегії деокупації та реінтеграції тимчасово окупованої території АР Крим та м.Севастополь.

читайте такожДамба, що перекрила воду до Криму, під загрозою руйнування - ЗМІ

Припинення водопостачання Криму

Росія у березні 2014 року захопила український Крим. До захоплення Криму Росією вода надходила на півострів з Дніпра по Північно-Кримському каналу. Україна забезпечувала до 85% потреб півострова у прісній воді.

У квітні 2014-го Київ припинив подачу води у Крим. Влада України неодноразово зазначала, що подачу води в Крим буде відновлено, коли півострів повернеться під контроль Києва.

Агресія РФ у Криму та на Донбасі

У 2014 році Росія захопила український Крим, провела там "референдум" та оголосила півострів своєю територією.

У цьому ж році на сході України бойовики, яких підтримує РФ, захопили частину Донецької та Луганської областей і створили самопроголошені "ДНР" та "ЛНР".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти