Кравчук назвав передумову для рандеву Зеленського і Путіна

13 листопада 2020, 12:26
Питання проведення зустрічі на вищому рівні цього року може вирішитися на засіданні радників лідерів "нормандської четвірки".
Путін Зеленський
Володимир Зеленський і Володимир Путін / колаж УНІАН

План спільних кроків щодо досягнення миру на Донбасі, який українська делегація презентувала у Тристоронній контактній групі, є передумовою для зустрічі президента України Володимира Зеленського та його російського колеги Володимира Путіна.

Про це заявив перший президент України, глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук в інтерв'ю ТСН.

"Сам план має більш широке, глобальне, для нас завдання - забезпечення досягнення миру на Донбасі. Однак у цьому переліку завдань, які будуть вирішуватися на шляху до такої великої мети, звичайно, - провести зустріч на вищому рівні в Берліні", – сказав політик, коментуючи можливість переговорів між Зеленським і Путіним.

відео дня

Питання проведення зустрічі на вищому рівні цього року може вирішитися на засіданні радників лідерів "нормандської четвірки", що заплановане на 13 листопада у форматі відеоконференції.

"Україна, запропонувавши такий план, відкриває дорогу до цієї зустрічі. Але чи захочуть наші опоненти... Я їх так м'яко називаю. Насправді опонент у нас один, агресор - Росія. Чи захоче вона підтримати цю ідею? Думаю, прийшов час захотіти", – вважає Кравчук.

Нагадаємо:

  • Зеленський і Путін вперше зустрілися 9 грудня 2019-го в Парижі після зустрічі щодо Донбасу в нормандському форматі (Україна, РФ, Франція та Німеччина).
  • Українська сторона підготувала План спільних кроків для Тристоронньої контактної групи.
  • Україна пропонує повністю припинити конфлікт і демілітаризувати тимчасово окуповані території Донецької та Луганської області на початку 2021 року. Це необхідно для проведення там місцевих виборів 31 Березня.
  • 5 листопада в Москві та " "ДНР" (террористическая организация. - ред.) " відповіли на пропозицію України щодо Донбасу. Зокрема, в РФ заявили, що чекають на пропозицій української делегації в письмовому вигляді.
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти