Підтягнуться США і союзники: Жданов оцінив сценарій нападу КНДР на Південну Корею

27 червня 2024, 14:17
223
Агресор Росія не зможе надати військову підтримку КНДР, якщо вона вирішить атакувати Південну Корею, вважає військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов.
Кім Чен Ин, Південна Корея
Кім Чен Ин махає ядерним кийком, але розуміє реальність - Жданов / Колаж: Главред, фото: Вікіпедія, ua.depositphotos.com

Загострення на Корейському півострові навряд чи відбудеться в найближчій перспективі. КНДР не ризикне напасти на Південну Корею, оскільки в такому разі Сеул надасть військову підтримку військовий союз AUKUS на чолі зі США. Про це заявив військовий експерт Олег Жданов.

В інтерв'ю Главреду він розповів про те, що Кім Чен Ин, ймовірно, більш прагматичний політик, ніж Путін, і він не ризикне піти на ескалацію.

"Я думаю, що загострення на Корейському півострові не буде. Кім Чен Ин, на відміну від Путіна, більш прагматична людина. Північнокорейський керівник махає ядерним кийком і лякає всіх війною, але він розуміє реальну ситуацію", - зазначив Жданов.

відео дня

За його словами, у разі атаки на Південну Корею Сеул отримає вагому підтримку від США і AUKUS, тоді як РФ, згідно з договором, не може надати такої допомоги Пхеньяну.

"Тут на випередження зіграли США. Спільно з Австралією і Британією вони створили військовий союз AUKUS. І якщо Північна Корея нападе на Південну, Росія нічим не зможе допомогти Пхеньяну, адже в договорі РФ і КНДР написано, що допомогу надають тільки в разі агресії проти однієї з країн-підписантів. Коли підписант сам розв'язує агресію, підтримка договором не передбачена. А ось Сеул підтримає весь AUKUS, включно зі Сполученими Штатами, а також Японією і Канадою, які збираються приєднатися до альянсу", - підкреслив Олег Жданов.

Реакція Південної Кореї на пакт Путіна і Кім Чен Ина - головні новини:

Керівник Кремля Володимир Путін і його північнокорейський колега Кім Чен Ин підписали договір про стратегічне партнерство. Вони відновили угоду часів Холодної війни, що передбачає обопільну військову допомогу в разі нападу на КНДР і Росію.

Південна Корея піддала критиці угоду КНДР і РФ: у Сеулі зробили Москві попередження про те, що республіка може поставити озброєння Україні. Сеул діятиме виходячи з подальшої реакції Москви.

За інформацією ЗМІ Південної Кореї, Сеул може передати Україні модернізовані ЗРК Patriot, ПРО THAAD і південнокорейські системи ППО. Корейці готові розглядати такий варіант.

Хто такий Олег Жданов

Олег Володимирович Жданов (30 березня 1966, Дрезден, НДР) – радянський та український військовик, полковник запасу ЗСУ, український військовий експерт.

З 2016 року часто пише статті в українській, російській, білоруській та іракській пресі. Відкрив власний ютуб-канал, у якому випускає відео з аналітикою бойових дій, де має понад 900 тисяч підписників та 63 млн переглядів, пише Вікіпедія.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти