Зеленський скликав РНБО та доручив перевірити рішення ВЛК від 24 лютого 2022 року

30 серпня 2023, 19:12оновлено 31 серпня 2023, 14:00
939
Правоохоронці продовжать перевірку системи ВЛК та її очищення, повідомив президент України.
Зеленський скликав РНБО та доручив перевірити рішення ВЛК від 24 лютого 2022 року
Зеленський провів нараду РНБО / колаж: Главред, фото: ОПУ, УНІАН

Президент України Володимир Зеленський сьогодні, 30 серпня, провів засідання РНБО. Обговорили підсумки перевірки всієї системи військово-лікарські комісії по країні.

Про ситуацію ВЛК в Україні доповідали МВС, СБУ, ДБР, військові, представники медсфери, Уповноважений з прав людини та Генпрокурор, повідомив Зеленський у своєму Telegram-каналі.

"Ухвалили рішення провести комплексну перевірку обґрунтованості тих рішень ВЛК щодо інвалідності та непридатності до військової служби, які були ухвалені в період із 24.02.22 року та можуть бути повʼязані з корупційними порушеннями. Усіма випадками, коли рішення явно безпідставні та незаконні, мають зайнятися правоохоронці" - зазначив президент.

відео дня

Володимир Зеленський наголосив, що за результатами перевірки будуть зроблені висновки щодо тих осіб, які на основі сфальшованих рішень ВЛК виїхали за кордон за час від початку повномасштабної агресії.

На засіданні РНБО була представлена відповідна статистика щодо роботи областей в цьому напрямі. Деякі регіони забезпечили стовідсотковий результат розширення системи ВЛК на цивільні медичні заклади, у деяких регіонах таке розширення гальмується.

Зеленський скликав РНБО та доручив перевірити рішення ВЛК від 24 лютого 2022 року
Зеленський провів нараду РНБО / скріншот: t.me/V_Zelenskiy_official

"В усіх регіонах України має бути забезпечено повне розширення роботи ВЛК на цивільні медичні заклади. Військове командування має повністю співпрацювати із цивільними медиками для розв’язання цього питання", - повідомив президент.

Одним із рішень після засідання РНБО - переглянути систему визначення придатності до військової служби з тим, щоб дати більше можливостей командирам залучати військовослужбовців до виконання завдань та унеможливити маніпуляції з поняттям обмеженої придатності.

Правоохоронці продовжать перевірку системи ВЛК та її очищення від тих, хто використовує свої посади проти безпеки та обороноздатності нашої держави.

Нагадаємо, що Зеленський провів важливе засідання Ставки та наголосив на контрнаступі ЗСУ. Також обговорили, як підготуватися до зими і захистити від ударів російських окупантів критичну, енергетичну інфраструктуру.

Офіцер пояснив, кого призиватимуть до ЗСУ у вересні. Капітан ЗСУ Валерій Прозапас заявив, що Україні нудний нормальний мобілізаційний план. ЗСУ потрібні майже всі військові спеціальності.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти