Перелом і перемога у війні: у Зеленського назвали ключові фактори

6 липня 2022, 16:21
Темпи динаміки поставок Заходом зброї Україні залишають бажати кращого заявив Ігор Жовква.
війна, війна в Україні
В ОП назвали фактори перемоги України у війні / Фото УНІАН

Найголовніший фактор, який дає Україні можливість перемогти в війні проти РФ - це поставки західного озброєння, заявив заступник керівника Офісу президента України Ігор Жовква.

Як підкреслив він в інтерв'ю ТСН, динаміка поставок Заходом зброї Україні залишається позитивною, проте, на жаль, темпи відстають від бажаних для України.

"Але ми постійно нагадуємо нашим партнерам, що це потрібно зробити швидше. Я просто наведу вам свій останній приклад розмов в Іспанії. Після саміту НАТО у мене були двосторонні зустрічі з керівництвом Іспанії, з прем'єром Педро Санчесом, з міністром оборони Маргаритою Роблес. Я їм нагадував, що було задекларовано ще під час візиту пана Санчеса в Україну, і що це потрібно виконувати. Є конкретні види озброєнь, які Іспанія готова надати, і їх просто треба нарешті надати, прийнявши таке рішення. До речі прогрес там відбувається", - підкреслив він.

За словами представника ОП, ще одним фактором є західні санкції проти РФ.

"Діють санкції інших наших партнерів по західному світу, в тому числі США, Великобританії, Канади, Японії. Це також важливо і наближає нашу перемогу", - підкреслив заступник глави Офісу президента.

Жовква додав, що не менш важливими чинниками є статус кандидата України на вступ до ЄС та фінансова допомога і відновлення, яка обговорюється вже сьогодні, поки війна ще триває.

читайте такожГодина пробила: хто здобуде перемогу у війні в Україні

Нагадаємо, раніше радник глави офісу президента Михайло Подоляк розповів про втрати армії російських окупантів у війні з Україною.

За його словами, втрати РФ у війні з Україною становлять до 115 тисяч убитими і пораненими.

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти