Пандемія буде страшною для України: епідеміолог розповіла про ризики для українців

29 серпня 2021, 19:25
Люди, яким за 65 років, будуть важко хворіти різними інфекціями.
Пандемія
До COVID-19 додаються сезонні інфекції / Reuters

Україна серйозно постраждає через поширення коронавірусу. Найбільш важко хворіти будуть люди у віці понад 65 років. Саме в цій віковій групі найменше вакцинованих українців.

Про ситуацію з COVID-19 в нашій країні розповіла епідеміолог Національної експертної групи з інфекційного контролю (NEGIC) Катерина Сояк в коментарі ТСН.uа.

За її словами, нещодавня стабільна ситуація вже починає нарощувати темпи.

"Ми очікуємо погіршення ситуації з коронавірусом в Україні. Його не може не бути: люди вийдуть з відпусток, з відкритого повітря перейдуть в закриті приміщення, додадуться сезонні гострі респіраторні інфекції. Тому, в будь - якому випадку, погіршення ситуації буде", - пояснила лікар.

Лікар в черговий раз закликала українців отримати щеплення від коронавірусної інфекції, адже у невакцинованих набагато більше шансів бути зараженим.

Дивіться відео: МОЗ назвало терміни тривалості пандемії коронавірусу

Нагадаємо, головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що про скасування масочного режиму в Україні говорити поки не варто. Маски залишаться з нами до кінця пандемії коронавірусу.

Раніше писав Главред, що у заохочення вакцинованим вінничанам місцева влада вирішила розіграти серед них безліч цінних призів. Головним із сотні подарунків буде автомобіль. Також розіграють велосипеди і телевізори.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти