"Відхиляються від маршруту на 10-15 км": у ЗСУ назвали проблеми зі збиванням "Шахедів"

7 грудня 2023, 17:32
Окупанти використовують різні маршрути для атак дронами, але точки входу в повітряний простір України лишаються незмінними.
'Відхиляються від маршруту на 10-15 км': у ЗСУ назвали проблеми зі збиванням 'Шахедів'
У ЗСУ назвали проблеми зі збиванням "Шахедів"/ колаж: Главред, фото: ОК "Південь", defence-ua.com

Російські окупанти запускають дрони по Україні різними маршрутами, але завжди незмінними залишаються точки входу в український повітряний простір. Загарбники під час атак запускають безпілотники з тимчасово окупованого Криму, Приморсько-Ахтарська, а також з Брянської та Курської областей країни-агресорки Росії.

Але дрони окупантів під час польоту можуть відхиляться від попереднього маршруту на 10-15 кілометрів, що значно ускладнює їхнє збивання. Про це розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

Ігнат розповів, що останнім часом суттєво зросла ефективність мобільних вогневих груп. Незважаючи на те, що російські окупанти намагаються обійти системи протиповітряної оборони, більшість ворожих дронів вдається збити.

відео дня

Також речник командування Повітряних сил ЗСУ розповів, що загарбники планують атаки наперед і застосовують різні маршрути. Часто безпілотники заходять у повітряний простір Запорізької області, а звідти розлітаються по інших областях.

Але збиття ворожих дронів часто ускладнюється тим, що під час польоту маршрут безпілотника може змінюватися. Мобільним вогневим групам у таких умовах важче їх збивати, адже радіус дії ПЗРК і кулеметів, якими озброєні такі групи, дуже обмежений.

"Іноді маршрут сильно не змінюється, може бути 10-15 км ліворуч-праворуч від попереднього. Здавалося б, це не так і багато, але для мобільної вогневої групи це велика територія для того, щоб відреагувати та відстрілятися по дрону", – пояснив Ігнат.

Хто такий Юрій Ігнат

Український військовослужбовець, полковник Збройних сил України, речник Повітряних сил ЗСУ, учасник російсько-української війни. Кавалер ордена Данила Галицького (2022).

Юрій Ігнат закінчив Львівський інститут при Національному університеті "Львівська політехніка" (з 2009 року - окрема Національна академія сухопутних військ) за спеціальністю "Військова журналістика".

Станом на 2017 рік — начальник відділу редакції Повітряних сил Центрального друкованого органу Міністерства оборони України "Народна армія".

Нині — начальник служби зв'язків з громадськістю Командування Повітряних сил Збройних сил України.

Удари ракетами і дронами по Україні

У ніч на 6 грудня на Хмельниччині лунали вибухи. Повітряні сили ЗСУ попереджали про проліт ударних безпілотників у бік Хмельницької області, зокрема міста Старокостянтинів.

Також у ніч на 7 грудня РФ атакувала Одеську область – є "приліт", загинула людина. Удар припав по одному з об'єктів припортової інфраструктури Подунав'я. Пошкоджено складські приміщення, елеватор та вантажівки.

Нагадаємо, представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов зазначив, що попереду найважча частина зими. Він звернув увагу, що країна-агресорка Росія зараз переважно завдає масових ударів по Україні дронами-камікадзе, проте після ще більшого похолодання може знову почати бити ракетами.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти