Окупанти провально наступали під Бахмутом та зазнали великих втрат - розвідка Британії

25 вересня 2023, 16:59
За тиждень російські війська зробили узгоджені зусилля щодо проведення локальних контратак проти наступу ЗСУ.
Окупанти провально наступали під Бахмутом та зазнали великих втрат - розвідка Британії
Окупанти невдало наступали під Бахмутом / колаж: Главред, фото: 53 окрема механізована бригада, 92 ОМБр

У міністерстві оборони Великої Британії повідомили, що російська армія здатна оборонятися, але не може наступати. Тож усі спроби окупантів повернути звільнені українськими захисниками території під Бахмутом та Оріховим провалилися.

Як зазначається у військовому зведенні, за останній тиждень російські війська зробили узгоджені зусилля щодо проведення локальних контратак проти наступу українських сил як на Оріхівському, так і на Бахмутському напрямках.

У коментарях, які були опубліковані російською військовою спільнотою, прослідковується розчарування, особливо серед тих, хто брав участь у цих контратаках, особливо в районі Бахмута, з повідомленнями про "непродумані" наступи, відсутність артилерійської підтримки та тяжкі втрати.

відео дня

За даними британської розвідки, протягом останніх дев'яти місяців російські війська в Україні довели свою здатність проводити рішучі оборонні операції.

"Однак вони продовжують демонструвати лише мінімальні можливості у наступі. Командирам доводиться важко організовувати складні спільні дії, концентрувати достатні артилерійські боєприпаси і підтримувати високий моральний і наступальний дух", - повідомили у міноборони Британії.

Ситуація на фронті: що відомо

Нагадаємо, що ЗСУ повністю розбили бригаду російських морпіхів на Запоріжжі. 810-та бригада російських морпіхів була "повністю розбита" на півдні України, її залишки відійшли, а на фронті їх замінили російські десантні частини.

Стало відомом, що ЗСУ перерізають логістичний маршрут росіян на Бахмутському напрямку. Однак у противника ще залишається декілька логістичних трас, якими він постачає забезпечення до бахмутського угруповання, розкрив Євлаш.

Аналітики назвали ймовірний час і напрямок, де ЗСУ світить потужний прорив. Окупанти РФ не мають у своєму розпорядженні необхідних резервів і бойової потужності для підтримки своєї оборони в західній частині Запорізької області.

Більше військових новин:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти