"Оточення ЗСУ" у Курській області: Сирський різко відповів на заяву Путіна

25 жовтня 2024, 14:50оновлено 25 жовтня, 15:25
1430
Головнокомандувач ЗСУ розповів, наскільки правдивою є інформація російської сторони щодо становища українських військ у Курській області.
Сырский, Путин
Сирський розповів, що насправді відбувається у Курській області / Колаж: Главред, фото: скріншот з відео, Олександр Сирський

Що повідомив Сирський:

  • Заява Путіна - не більш ніж дезінформація
  • Війська РФ у Курській області втрачають чимало живої сили і техніки

На саміті БРІКС очільник країни-агресора Володимир Путін заявив, що російським військам нібито вдалося оточити українське угруповання. Главком Олександр Сирський відреагував на цю заяву у Telegram.

За його словами, кремлівський диктатор видав дезінформацію і його заява не відображає реальної ситуації. Українські війська насправді продовжують активні дії на Курському напрямку.

відео дня

"Третій місяць поспіль знищуючи бойовий потенціал ворога. Попри шалений тиск противника на цьому напрямку, окупанти зазнають відчутних втрат в особовому складі та військовій техніці", - наголосив Сирський.

Головнокомандувач також оприлюднив статистику втрат ворожої армії за період з 8 серпня по сьогодні у Курській області. Противник втратив:

  • 17819 осіб, з них безповоротні - 6662 особи, санітарні – 10446 осіб та полонені – 711 осіб;
  • 45 танків;
  • 256 бойових броньованих машин;
  • 565 одиниць автомобільної техніки;
  • 99 артилерійських систем;
  • 5 реактивних систем залпового вогню.
'Оточення ЗСУ' у Курській області: Сирський різко відповів на заяву Путіна
БРІКС / Інфографіка: Главред

Хто такий Олександр Сирський

Сирський Олександр - головнокомандувач Збройних Сил України з 8 лютого 2024 року, командувач Сухопутних військ Збройних Сил України (2019-2024), командувач Об'єднаного оперативного штабу ЗСУ (2019), генерал-полковник. Герой України (2022), пише Вікіпедія.

Операція ЗСУ в Курській області - останні новини

Нагадаємо, що ЗСУ продовжують виконувати бойові задачі на території Курської області РФ. Зокрема військовий експерт Роман Світан розповів, як бійці 82-ї окремої десантно-штурмової бригади знищили російських морських піхотинців на Курщині.

Раніше аналітики ISW повідомили, що згідно з геолокаційними кадрами від 22 жовтня, ЗСУ пройшли на південний схід від Коренево до південного Зеленого Шляху у Курській області.

Раніше Главред також повідомляв, що вже 24 жовтня з'явилися підтвердження українські сили змогли просунутися вздовж річки Снагость на північ від Дарьїно і, ймовірно, закріпилися в населених пунктах Дарьїно та Миколаєво-Даріно.

Читайте також про заяви Сирського:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Новини партнерів
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти