Окупанти закріплюються в Сєвєродонецьку, пішли на штурм Бахмута і Соледара

3 червня 2022, 18:53оновлено 3 червня 2022, 22:39
Ворог намагався взяти під контроль ділянку лівого берега Сіверського Дінця і створити умови для форсування.
війна, вторгнення, ЗСУ
Тривають важкі бої за Сєвєродонецьк / Фото Reuters

Російські окупанти під прикриттям артилерії ведуть штурмові дії в житлових районах на сході Сєвєродонецька Луганської області, при цьому мають частковий успіх, повідомили в Генеральному штабі Збройних сил України.

Крім того, на Донецький напрямку окупанти наступали в напрямках міст Бахмут, Соледар і Лисичанськ, проте безуспішно і відійшли на раніше зайняті позиції. Намагалися взяти під контроль ділянку лівого берега р. Сіверський Донець і створити умови для форсування основними силами угруповання, повідомляється на сторінці ГШ в Facebook.

Також окупанти безуспішно намагалися вести наступ на Слов'янський напрямку у напрямках міст Барвінкове Харківської області та Святогірськ Донецької області.

На Лиманському напрямку окупанти застосували реактивну та ствольну артилерію в районах сіл Щурове та Брусівка, на Авдіївському, Курахівському, Новопавлівському та Запорізькому напрямках зафіксовано обстріли з мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах сіл Піски, Миколаївка, Полтавка та Покровське.

На Харківському рнапрямку осійські окупанти продовжують ведення оборони, руйнують цивільні об'єкти в місті Харкові. Завдали авіаційного удару вертольотами Мі-8 по позиціях українських військ у районах смт Слатине та Дементіївка. На Слобожанському напрямку окупанти обстрілювали сили оборони із застосуванням авіації, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню, мінометів і танків.

На Сіверському напрямку окупанти завдали ракетного авіаційного удару в районі смт Краснопілля Сумської області та здійснили мінометний обстріл в районі с.Михальчина Слобода Чернігівської області.

На Південнобузькому напрямку противник веде оборону, на окремих напрямках намагається повернути втрачені позиції із застосуванням артилерії.

Дивіться онлайн новини Донбасу

Раніше повідомлялося про те, що ворог намагається встановити повний контроль над населеним пунктом Сєвєродонецьк і оточити підрозділи Сил оборони.

На Донецькому напрямку противник за підтримки вогню артилерії та мінометів проводить активні штурмові дії.

читайте такожБої під Сєвєродонецьком: ЗСУ відкинули окупантів від двох населених пунктів

Читайте ще:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти