Окупанти можуть перерізати "дорогу життя": яка небезпека чекає на ЗСУ - BILD

15 червня 2024, 15:58
487
Розширюючи плацдарм навколо Очеретиного, російські війська наступають на північний захід, де "майже захопили село Новоолександрівка", каже Рьопке.
Окупанти можуть перерізати 'дорогу життя': яка небезпека чекає на ЗСУ - BILD
Окупанти можуть перерізати "дорогу життя" / колаж: Главред, фото: 4 окрема танкова бригада, BILD

Армії країни-агресорки Росії залишилося сім кілометрів до того, щоб перерізати основний шлях постачання ЗСУ на Донбасі. Загарбники прагнуть дійти до так званої "дороги життя" - траси T0504. Про це повідомив експерт BILD з аналізу відкритих даних Юліан Рьопке.

За словами аналітика, розширюючи плацдарм навколо Очеретиного, російські війська наступають на північний захід, де "майже захопили село Новоолександрівка".

Рьопке наголошує, що просування на цьому напрямку має стратегічний зміст, адже окупанти хочуть дійти автотраси T0504, яку називають "дорогою життя". Вона розтягується від Костянтинівки до Покровська, звідки відкривається шлях на Дніпро. Наразі це основний маршрут постачання угруповання ЗСУ в районі Часового Яру.

відео дня

"Російським військам залишилося близько 7 км до того, щоб перерізати трасу. На цьому шляху є лише одне село - Воздвиженка. У разі втрати маршруту через T0504 у ЗСУ залишаться альтернативні шляхи постачання. Наприклад, з півночі через Ізюм або путівцями. Втім, вони не такі зручні, як "дорога життя", - пише BILD.

Що відомо про Bild

Bild - найпопулярніша щоденна газета в Німеччині, а також довгий час була найпопулярнішою газетою в Європі. Її платний тираж становить 986 027 примірників, що на 77,6% менше, ніж у 1998 р. Національний таблоїд видається берлінським видавництвом Axel-Springer-Verlag з червня 1952 року, повідомляє Вікіпедія.

Комерційний успіх газети спричинив появу медіа-бренду Bild, під яким Axel-Springer-Verlag видає кілька друкованих відгалужень і новинний портал Bild.de. У 2023 році медіакомпанія була змушена припинити свою діяльність у сфері виробництва телевізійних програм з телеканалом Bild, який проіснував лише два роки. Довгострокові плани видавця включають припинення випуску друкованої газети та перехід на повністю цифрову пропозицію.

У квітні 2022 року 603 284 читачі скористалися платною цифровою послугою Bild plus. За кількістю передплатників він є найбільшим у Європі та десятим у світі. За даними опитування Arbeitsgemeinschaft Online Forschung (agof), у березні 2019 року Bild.de є найвідвідуванішим новинним сайтом у Німеччині, який відвідало близько 25 мільйонів осіб.

Ситуація на фронті - останні новини

Нагадаємо, як раніше повідомляв Главред, російська окупаційна армія все ще зберігає перевагу у живій силі та артилерії на Харківському напрямку, однак це не дає їй можливості просуватися вперед. Навпаки - зараз українські військові поступово відвойовують втрачені території.

Варто підкреслити, що до кінця літа окупанти будуть намагатись захопити Часів Яр, вважає військово-політичний оглядач групи "Інформаційний спротив".

Також додамо, що російські окупанти не захопили село Іванівське. Війська РФ намагаються просунутися углиб Часового Яру, однак місто перебуває під контролем ЗСУ.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама
Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти