Окупанти втекли з поля бою й залишили ЗСУ "подарунок" - рідкісний міномет 2С23 Нона-СВК

28 березня 2022, 05:37
2С23 Нона-СПК - це російська батальйонна самохідна артилерійська установка, основною зброєю якої є міномет-гармата. У РФ таких було 40 одиниць.
Міномет 2с23 Нона-СПК
Міномет 2С23 Нона-СПК - новий "подарунок" окупантів українській армії / Фото wiki-org.ru

У неділю, 27 березня, російські загарбники кинули на полі бою свій міномет 2С23 Нона-СПК. Це рідкісна зброя. У армії країни-агресора станом на 2016 рік було понад 40 одиниць такої техніки.

Про це повідомив у Telegram спікер Одеської Військової адміністрації Сергій Братчук і опублікував фото "подарунка" від окупантів.

Міномет 2с23 Нона-СПК кинули на поле бою
Міномет 2С23 Нона-СПК кинули на полі бою / t.me/Bratchuk_Sergey

2С23 Нона-СПК - це російська батальйонна самохідна артилерійська установка, основною зброєю якої є міномет-гармата калібру 120 мм.

відео дня

Цей міномет призначений для ураження живої сили, артилерійських і мінометних батарей, ракетних установок, броньованих цілей, вогневих засобів і пунктів управління.

читайте такожХвалена зброя РФ існує лише у фантазіях генералів: чим насправді воює армія Росії

Як повідомляв Главред, українські захисники захопили в Миколаївській області супертрофей - нову командно-штабну машину армії РФ. Вона є елементом автоматизованої системи управління військами РФ відомої як "Созвездие".

Раніше в Чернігівській області українські бійці захопили самохідну артилерійську установку новітньої моделі "Мста-С". І, за традицією, трофей відбуксирували трактором.

Також ЗСУ знищили танк Т-80УМ2 "Чорний орел", який у путінської армії був лише один. Успішного удару було завдано 93-ю окремою механізованою бригадою "Холодний Яр".

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти