"Дуже небезпечна ситуація": МАГАТЕ втратило зв'язок з системами моніторингу на ЧАЕС

9 березня 2022, 09:49
Зараз ніхто не розуміє, що відбувається в Чорнобилі.
ЧАЕС
ЧАЕС / УНІАН

Системи моніторингу ядерних матеріалів на Чорнобильській АЕС припинили передачу даних в МАГАТЕ.

"Генеральний директор... зазначив, що віддалена передача даних від систем моніторингу гарантій, встановлених на Чорнобильській АЕС, була втрачена", - повідомляє Reuters з посиланням на МАГАТЕ, організацію по системі ООН.

Те, що відбувається вже прокоментував радник глави офісу президента Михайло Подоляк, назвавши ситуацію "дуже небезпечною".

відео дня

"МАГАТЕ несподівано втратило зв'язок з моніторинговими системами гарантій на ЧАЕС. І тому зараз ніхто не розуміє, що відбувається в Чорнобилі, хто і чим там займається і чим це загрожує регіону. Дуже небезпечна ситуація", - написавши Подоляк в Twitter.

читайте такожРосійські окупанти захопили майданчик Запорізької АЕСНагадаємо, російські окупанти захопили ЧАЕС 24 лютого - в перший день повномасштабного вторгнення РФ в Україну. 25 лютого повідомлялося, що в Чорнобильській зоні збільшився рівень радіації.

Також повідомлялося, що на захопленій російськими військами Чорнобильській АЕС велика небезпека викиду радіоактивного пилу. Про це заявив мер Славутича Юрій Фомічов під час телемарафону.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти