Нові правила для військовозобов'язаних: Арестович присоромив українців за "зраду"

6 липня 2022, 23:59оновлено 7 липня 2022, 15:02
306
Українці не переможуть без довіри, а без віри в добро і не виживуть, зазначив радник ОП.
Олексій Арестович
Олексій Арестович закликав не вестися на" зраду " / Фото УНІАН

В ОПУ розкритикували громадян України, який розводили "зраду" навколо наміру Генштабу впровадити новий порядок видачі дозволів на виїзд із області військовозобов'язаним.

"До якої ж міри потрібно себе не поважати, щоб шарахатися своєю думкою від одного поста в Інтернеті ( в даному випадку сторінки Генштабу), та що там пост - кілька формулювань, та що там формулювань - заголовків, заголовків у переспівках із чужих слів", - зазначив у Telegram радник голови Офісу президента України Олексій Арестович.

Українці не переможуть без довіри, а без віри в добро і не виживуть, зазначив радник ОП.

"З багатьох різновидів боягузтва найпідліший (не в сенсі шкоди, а в сенсі плазування) – це зміна думки про людину - і цим хворіє неабияка кількість співвітчизників... Дрібнішої реакції неможливо собі навіть уявити. Панство, ви припиняйте це, так можна і до мишей доколупатися. Адже абсолютно було зрозуміло, що подібна норма, як дозвіл на переміщення за довідкою, нереальна та нездійсненна. Але все - зрадонька розпалася", - висловився Арестович.

"Благородні душі мають головну силу - силу довіри до людини/людей та віру в те, що добра в ній/них більше, аніж зла. Ми не переможемо без довіри. А без віри в добро в нас самих навіть не виживемо", - додав він.

Скандал з довідками для військовозобов'язаних

В Україні розгорівся справжній скандал після того, як у вівторок стало відомо, що Генеральний штаб Збройних сил України розробив порядок надання дозволу на виїзд військовозобов'язаним під час воєнного стану.

Як говорилося в повідомленні Генштабу, для виїзду за межі своєї області вони повинні будуть отримати дозвіл в територіальних центрах комплектування. Такий дозвіл діятиме 30 діб, а в подальшому його знову можна буде отримати в ТЦК.

Пізніше з'явилося уточнення, згідно з яким, якщо людина виїжджає за межі області, він повинен прибути до керівника ТЦК, уточнити свої дані і отримати такий дозвіл.

При цьому такий дозвіл діятиме 30 діб, а в подальшому такий дозвіл знову можна буде отримати в ТЦК.

На ситуацію відреагував президент Володимир Зеленський. Він доручив вищому військовому керівництву країни доповісти йому про порядок видачі т.зв. "дозволів", для військовозобов'язаних, призовників і резервістів.

Пізніше група народних депутатів запропонувала законодавчо уточнити порядок виїзду призовників, військовозобов'язаних і резервістів з місця проживання в межах України.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти