"Мільйони доларів": журналіст розповів про хабар за подачу води в Крим

4 липня 2020, 18:11оновлено 4 липня 2020, 20:45
Питання подачі води на півострів з 2014 року ставилося шість разів.
Крим
Крим не отримає воду до деокупації / Reuters

Відомий журналіст і блогер Айдер Муждабаєв заявив, що колишній заступник голови Адміністрації президента Андрій Сенченко розповідав про хабарі, які окупанти пропонували за подачу води на анексований Росією півострів Крим і безперешкодну роботу Північно-Кримського каналу.

В інтерв'ю Фактам він зазначив, що окупаційна влада за подачу води пропонувала кілька мільйонів доларів.

"Думаю, зараз ця сума ще більше зросла. І багато голосів, що розповідають про гуманітарну катастрофу через нестачу води і необхідність її запобігання, не відповідають на одне питання: як воду, призначену для населення, бабусі на город, не пустити на постачання армії, готової напасти на Україну. Відповіді у них немає, аргументів немає — є лише піар-кампанія, яка фінансується з російських джерел", - зазначив журналіст.

відео дня

За словами Муждабаева, підкуповувати українських політиків окупанти намагаються і зараз. Він вважає, що саме з цим і пов'язана ініціатива деяких політиків від партії Слуга народу дати воду в Крим.

читайте такожУ Криму аномальна посуха знищила велике водосховище"Питання подачі води в Крим з 2014 року ставилося шість разів — і щоразу завдяки патріотично налаштованим українцям воно згасало. І зараз на офіційному рівні заявлено, що ніякої води в Крим до тих пір, поки він не стане українським, не буде. В цілому це питання українською владою закрите остаточно. У разі спроб якимось чином це зробити, патріотична спільнота України мобілізується, сприйнявши це як пряму зраду інтересів країни", - говорить він.

Журналіст підкреслив, що Крим отримає воду виключно після повернення до складу України. Якщо ж влада вирішить по-іншому, то отримає потужний соціальний протест. Він вважає, що ні уряд, ні президент не насміляться провокувати кризу необачним рішенням.

Як стверджує Муждабаєв, на півночі півострова розміщене велике російське військове угруповання, готове до вторгнення в Україну, — в Джанкойському, Вірменському районах. Такі військові бази дуже важко утримувати за рахунок опріснення води в пляшках. Саме для баз, в першу чергу, і потрібна дніпровська вода.

Нагадаємо, раніше генерал США і екс-командувач американськими збройними силами в Європі Бен Ходжес заявляв ‒ під виглядом гуманітарної кризи в Криму РФ вже у вересні 2020 року буде готова реалізувати сценарій військового вторгнення в Херсонську область (з метою захоплення дамби).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти