Вночі РФ атакувала Київ ракетами, загинули дві людини: всі подробиці

30 серпня 2023, 06:20оновлено 30 серпня 2023, 12:47
4019
Уламки ракет впали в Шевченківському та Дарницькому районах столиці. Є загиблі та постраждалі.
Вночі РФ атакувала Київ ракетами, загинули дві людини: всі подробиці
РФ завдала по Києву ракетного удару / Коллаж: Главред, фото: depositphotos.com, Нацполиция ​

У ніч на 30 серпня в Україні була оголошена масштабна повітряна тривога. У Києві пролунали вибухи. У міській адміністрації повідомили про роботу сил ППО. Двоє людей загинули, ще двоє - постраждали внаслідок падіння уламків збитих російських ракет.

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що в Дарницькому районі уламки ракет впали на дах торгового приміщення, спалахнула пожежа. У Шевченківському районі міста також зафіксовано падіння уламків, виникло загоряння в адмінбудівлі.

"Також виявлено ще одне місце падіння уламків у Шевченківському районі. Там є загоряння на відкритій місцевості", - написав мер у Telegram.

відео дня

Як повідомив начальник КДВА Сергій Попко, в Шевченківському районі Києва на території підприємства, за попередніми даними, загинули 2 людини.

"Ще одна людина отримала поранення. Їй надається медична допомога", - йдеться у повідомленні.

Мер Києва Віталій Кличко уточнив, що загиблими виявилися двоє чоловіків. Їх знайшли.

За ще одним викликом у Шевченківському районі медики госпіталізували одну постраждалу. 24-річна дівчина отримала різані рани від уламків скла.

"Пожежно-рятувальні служби продовжують працювати на місцях падіння уламків. Зокрема, в Дарницькому районі. І в чотирьох місцях у Шевченківському районі столиці. Внаслідок ракетної атаки ворога в Києві загинули 2 людини. 2-отримали поранення і госпіталізовані", - повідомив Кличко.

Пізніше начальник КМВА Сергій Попко повідомив, що таку потужну атаку Київ не відчував з весни.

"Ворог здійснив масовану, комбіновану атаку з використанням безпілотників і ракет. Спочатку окупанти застосували ударні БПЛА (за попередніми даними, боєприпаси "Shahed"). Декілька груп дронів прямували до Києва за різними напрямками. Невдовзі на столицю полетіли ракети, запущені із бортів стратегічної авіації Ту-95мс. Загалом, силами і засобами протиповітряної оборони було знищено понад 20 ворожих цілей", - йдеться у повідомленні.

Оновлено. Число постраждалих у Києві зросло до трьох. Вони зазнали травм різного ступеня тяжкості. Їм надано медичну допомогу, двоє поранених госпіталізовано. Двоє людей загинули, повідомили у КМВА.

У поліції повідомили про наслідки нічної атаки окупантів на Київщину. Зокрема, в одному із районів області внаслідок падіння уламків ракет пошкоджено приватні будинки. На щастя, обійшлось без постраждалих.

Падіння уламків російської ракети виявили і на території місцевого кладовища, де сталось займання, яке вдалося оперативно загасити працівникам ДСНС.

Вночі РФ атакувала Київ ракетами, загинули дві людини: всі подробиці
Уламки російської ракети впали на кладовище / Фото: t.me/andrii_nebytov

В іншому населеному пункті через атаку шахідів відбулось пошкодження двоповерхової будівлі. Рятувальники нині локалізують пожежу. Завдяки своєчасному переходу сторожа в укриття вдалося уникнути жертв.

Знищено усі 28 крилатих ракет та 15 із 16 ударних БпЛА

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що минулої ночі противник атакував територію України крилатими ракетами та ударними БпЛА.

Усього зафіксовано 44 ворожі повітряні цілі:

  • 28 ракет повітряного базування типу Х-101/Х-555/Х-55 були випущені з 11 літаків стратегічної авіації Ту-95мс з Каспію та району Енгельса;
  • 16 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131" - з південного та північного напрямків (Приморсько-Ахтарськ, Курськ).

Силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил у взаємодії із ППО Сил оборони України знищено усі 28 крилатих ракет та 15 ударних БпЛА типу "Shahed-136/131" у межах Київської, Черкаської, Одеської та Миколаївської областей.

Вночі РФ атакувала Київ ракетами, загинули дві людини: всі подробиці
Знищено всі 28 крилатих ракет та 15 дронів / Фото: t.me/CinCAFU

Ракетний удар по Україні 28 серпня

Вночі 28 серпня в Україні було оголошено масштабну повітряну тривогу. У Повітряних силах попереджали про ракетну небезпеку в низці областей. Російські окупанти вдарили по Полтавській області та Кривому Рогу.

Чотири крилаті ракети "Калібр" були випущені з ворожого фрегата з акваторії Чорного моря поблизу Феодосії.

Також було застосовано дві керовані авіаційні ракети Х-59 із двох літаків Су-34, які окупанти направили у бік Кривого Рогу з повітряного простору окупованої Херсонщини.

Як повідомили в Повітряних силах, в результаті бойової роботи знищено чотири повітряні цілі: дві крилаті ракети "Калібр"; дві керовані авіаційні ракети Х-59.

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти