Жодна зі сторін не контролює Соледар - Єрмак

13 січня 2023, 16:42
Керівник Офісу президента Володимира Зеленського Андрій Єрмак заявив - битва між ЗСУ та росіянами за Бахмут і Соледар є Верденською битвою XXI століття.
Єрмак, Соледар
Жодна зі сторін не контролює Соледар - Єрмак / Колаж фото УНІАН та Тетяна Коваленко, ТСН

Ситуація з боями в Соледарі (Донецька область) вкрай складна. І ні ЗСУ, ні російські окупанти місто повністю не контролюють. Про це заявив керівник Офісу президента України Володимира Зеленського Андрій Єрмак в інтерв'ю французькому порталу Le Monde.

"Ситуація складна, навіть дуже складна, це верденська битва 21 століття (у французькому місті Верден, в якому під час Першої світової війни був дуже кровопролитний бій − Главред), яка відбувається зараз у Бахмуті та Соледарі. Бої йдуть вже кілька місяців, але нашим солдатам вдається утримувати свої позиції", − заявив він.

Чиновник підкреслив, що росіяни регулярно намагаються посилити свою армію, випускаючи з в'язниць закоренілих злочинців і видаючи їм зброю. Але ті ліквідуються ЗСУ, як тільки добираються в зону боїв.

"Їхні трупи залишаються позаду, їх навіть не відновлюють, з російського боку багато втрат, набагато більше, ніж з нашого. Ми явно більше цінуємо життя наших солдатів. Але перед нами маса людей, які атакують, атакують, атакують. У Соледарі постійно вуличні бої, при цьому жодна зі сторін не контролює місто. Росіяни там є, але вони його не контролюють", − додав він.

Єрмак каже - Україна зберігає одну мету в цій війні (звільнення територій, а також повне відновлення територіальної цілісності країни).

Інші новини:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти