"Немає грошей і волі": Монахова іде у відставку з поста мовного омбудсмена

24 квітня 2020, 17:18
Всього на посаді мовного омбудсмена Тетяна Монахова протрималася близько півроку.
Монахова
Тетяна Монахова подала заяву про відставку з поста мовного омбудсмена / izvestia.nikolaev.ua

Тетяна Монахова подала заяву про відставку з посади уповноваженого із захисту державної мови.

Таку інформацію вона озвучила у інтерв'ю порталу Opinion. За словами Монаховой, бездіяльність Кабміну в плані фінансування їй не вдалося створити працюючий секретаріат мовного омбудсмена. Сама Монахова теж не отримувала зарплату.

"Майже півроку я тільки витрачала власні кошти на поїздки з Миколаєва в Київ, аренду там житла. Без секретаріату неможливо отримати фінансування. По Києву я пересувалася на метро. Про яке водія може йти мова, коли мені відмовили навіть у службовому житлі", - заявила вона.

відео дня

За словами Монаховой, відсутність політичної волі в Кабміні призвело дв того, що ідея секретаріату мовного омбудсмена зазнала поразки

"У мене було довге терпіння, поки була ілюзія, що повільно, але впевнено я йду до мети. Однак, коли все було нарешті готово, коли після стількох моїх зусиль питання про створення секретаріату нарешті був винесений на голосування Кабміну, а потім раптово у день голосування викреслений з порядку денного, я остаточно переконалася, що мова йде про відсутність політичної волі. Я зрозуміла, що всі мої дії заблоковані. Продовжувати приймати на себе відповідальність за те, на що ніяк не можеш вплинути, просто безглуздо", - заявила вона.

Нагадаємо, Тетяну Монахову 27 листопада минулого року, уряд призначив уповноваженим по захисту державної мови вченого в Україні (мовним омбудсменом).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти