"Не уподібнюйтеся сатані": в ОП закликали українців гуманно ставитися до військовополонених

5 березня 2022, 19:47оновлено 5 березня 2022, 21:16
Олексій Арестович нагадав про Женевську конвенцію.
полонений
Полонені / УНІАН

Радник глави ОП Олексій Арестович закликав гуманно ставитися до військовополонених і не порушувати Женевську конвенцію, щоб у західних критиків не було приводу тиснути на свою владу для відмови допомоги Україні.

Арестович зазначив, що ненависть до військовополонених зрозуміла - вони бомблять мирні міста, від них гинуть мирні жителі і діти, у нас армія європейської держави.

Категорично забороняється варварське поводження з полоненими. По-перше, це нас не робить людьми. А у війні дуже важливо тримати правильний стан свідомості. Ми - воїни світла, ми не фашисти. Не уподібнюйтеся сатані, бо це означає програти сатані. Навіть якщо залишитися в живих", - зазначив Арестович.

відео дня

Також він підкреслив, що наші західні партнери вкрай негативно реагують на такі факти.

читайте також"Я тут хочу залишитися": Російський полонений шокував розповіддю про те, як потрапив в Україну"Тільки Женевська конвенція. Виставляючи відосики з "хвацькими" допитами, ви серйозно підсилюєте тих людей на Заході, які кажуть що "ага, Україна порушує Женевську конвенцію, скоює військові злочини, не все так однозначно" та інше. І у ж уряду заходу під тиском відповідних лобі ставлять питання про те, що "Ну як вам тепер допомагати? Важкувато буде", - пояснив Арестович.

Радник глави ОП зазначив, що у військовополоненого можна тільки запитати номер військової частини, його ім'я та прізвище і на цьому все.

"Далі тільки спеціальні органи ведуть відповідне дізнання. Пам'ятайте, що в Україні працює прокуратура з кримінальних справ і військові злочини - це звинувачення, які можуть бути пред'явлені і Україні. Давайте залишатися людьми", - підсумував Арестович.

Нагадаємо, раніше ми повідомляли, що силами українських ППО було збито російський літак в околицях Чернігова.

Голова Чернігівської ОДА (ВЦА) В'ячеслав Чаус пізніше повідомив, що в Чернігові був затриманий пілот збитого російського літака СУ-34. Другий пілот загинув.

Російський пілот, який вижив, потрапив у полон. На допиті він запевняв, що це його перший виліт у напрямку Чернігова.

Читайте також:

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
Ми використовуемо cookies
Прийняти