Не стримав сміх: Шмигаль відреагував на ініціативу переходу України на латиницю

14 вересня 2021, 14:32
Раніше секретар РНБО Олексій Данілов запропонував замінити в Україні кирилицю на латиницю.
Не стримав сміх: Шмигаль відреагував на ініціативу переходу України на латиницю
Шмигаля розсмішив питання про перехід України на латиницю / скріншот

Прем'єр-міністра Дениса Шмигаля запитали, що він думає про ідею переходу українського правопису з кирилиці на латиницю, яку запропонував секретар РНБО Олексій Данилов. У відповідь глава уряду розсміявся.

Шмигаль під час пресконференції запропонував все питати у секретаря РНБО Олексія Данілова, який висунув таку ініціативу. "Він дасть всі відповіді. Дякую", – сказав прем'єр журналістці, яка поставила питання.

При цьому Шмигаль не зміг стримати усмішки.

Перехід на латиницю в Україні: суть питання

Раніше секретар РНБО Олексій Данилов виступив за перехід української мови на латиницю. На його думку, перехід на латиницю стане "одою з фундаментальних речей".

Крім того, він в черговий раз висловився на підтримку двох мов в нашій країні: української, а також англійської. На його переконання, Англійська мова повинна бути обов'язковою і вивчити її повинні всі. Данилов зазначив, що англійська – мова цивілізованого світу.

Пізніше мовний омбудсмен Тарас Кремінь сказав, що заява Данилова про латиницю є необґрунтованою розмовою, а не ініціативою.

В Інституті української мови наголосили, що українська писемність багато століть ґрунтувалася на кирилиці, тому змінювати її на формат латиниці є руйнуванням традиції. Переконані, що теоретичний перехід України на латиницю можна назвати нонсенсом.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакції.

Наші стандарти: Редакційна політика сайту Главред

Реклама

Останні новини

Реклама
Реклама
Реклама
^
Ми використовуемо cookies
Прийняти